KulskoNoviceOkolje

Iz živalskega vrta v Avstraliji je za kratek čas pobegnilo pet levov

V živalskem vrtu Taronga v Sydneyju je davi pet levov, en odrasel in štirje mladiči, za kratek čas pobegnilo iz svoje ograde in povzročilo razburjenje. Kmalu so jih našli blizu njihovega siceršnjega brloga, v dogodku pa ni bil poškodovan nihče. V živalskem vrtu zdaj poteka celovit pregled, da bi ugotovili, kako so živali zapustile ogrado.

“Vse osebe, ki so bile na kraju dogodka, smo premestili na varna območja. Štirje levi so se mirno vrnili v svoje brloge, enega mladiča pa smo varno uspavali. Mladič je zdaj buden in se dobro počuti,” je vodstvo živalskega vrta zapisalo v izjavi.

Noben izmed levov ni odšel daleč, vse so našli blizu njihove ograde. Od preostalega živalskega vrta jih je ločevala 1,8 metra visoka ograja. “Levi v nobenem trenutku niso zapustili tega [sosednjega] območja ali živalskega vrta Taronga,” je dejal izvršni direktor vrta Simon Duffy.

Zaenkrat še ni jasno, kako je živalim uspelo priti iz svoje ograde, vendar pa je Duffy dogodek označil za “pomemben incident”, ki ga bodo raziskali, piše britanski BBC.

Kot so navedli pristojni, ima živalski vrst stroge varnostne protokole za takšne primere. Redno pa izvajajo tudi vaje, da so nanje vselej pripravljeni. “Osebje živalskega vrta je ukrepalo hitro, postopki in procesi pa so bili upoštevani tako, kot je treba. Zato so bile razmere v nekaj minutah pod nadzorom,” so še sporočili iz živalskega vrta.

Pobegi živali v avstralskih živalskih vrtovih so sicer redki. Leta 2009 je iz ograde v živalskem vrtu Mogo južno od Sydneyja pobegnila levinja, ki so jo morali zaradi nevarnosti, ki jo je predstavljala za javnost, ustreliti.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button