Novice

Rusija bo za dvig morale v vojno poslala pevce, igralce in cirkusante

Britanske obveščevalne službe ocenjujejo, da namerava Moskva okrepiti moralo ruskih vojakov, ki se borijo v Ukrajini, z glasbo in kulturo. Pred nekaj dnevi naj bi v Moskvi napovedali napotitev na fronto dveh "kreativnih brigad" z opernimi pevci, igralci in cirkusanti, je na enem od družbenih omrežij nedavno objavilo britansko obrambno ministrstvo.

Britanci domnevajo, da bo Rusija kulturno in zabavno ofenzivo združila še z ideološko usmerjenim političnim izobraževanjem ruskih vojakov. V Londonu ob tem dodajajo, da je to med Rusi tesno prepleteno že od sovjetskih časov. Hkrati so v britanski prestolnici izrazili dvom, da lahko Kremelj dejansko okrepi moralo ruskih vojakov.

Največje težave ruske vojske so še vedno veliko število žrtev, slabo vodstvo, težave s plačilom in pomanjkljiva oprema. V Londonu pa sicer menij, da bodo kreativne brigade težko kos tovrstnim izzivom.

Britansko obrambno ministrstvo vse od začetka ruskega vojaškega napada na Ukrajino konec februarja vsak dan objavlja informacije o poteku vojne v Ukrajini, pri čemer se sklicuje na obveščevalne podatke. S tem se britanska vlada zoperstavlja ruski zgodbi in pomaga zaveznikom. Rusija na drugi strani London obtožuje dezinformacijske kampanje.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button