Novice

Rusija bo za dvig morale v vojno poslala pevce, igralce in cirkusante

Britanske obveščevalne službe ocenjujejo, da namerava Moskva okrepiti moralo ruskih vojakov, ki se borijo v Ukrajini, z glasbo in kulturo. Pred nekaj dnevi naj bi v Moskvi napovedali napotitev na fronto dveh "kreativnih brigad" z opernimi pevci, igralci in cirkusanti, je na enem od družbenih omrežij nedavno objavilo britansko obrambno ministrstvo.

Britanci domnevajo, da bo Rusija kulturno in zabavno ofenzivo združila še z ideološko usmerjenim političnim izobraževanjem ruskih vojakov. V Londonu ob tem dodajajo, da je to med Rusi tesno prepleteno že od sovjetskih časov. Hkrati so v britanski prestolnici izrazili dvom, da lahko Kremelj dejansko okrepi moralo ruskih vojakov.

Največje težave ruske vojske so še vedno veliko število žrtev, slabo vodstvo, težave s plačilom in pomanjkljiva oprema. V Londonu pa sicer menij, da bodo kreativne brigade težko kos tovrstnim izzivom.

Britansko obrambno ministrstvo vse od začetka ruskega vojaškega napada na Ukrajino konec februarja vsak dan objavlja informacije o poteku vojne v Ukrajini, pri čemer se sklicuje na obveščevalne podatke. S tem se britanska vlada zoperstavlja ruski zgodbi in pomaga zaveznikom. Rusija na drugi strani London obtožuje dezinformacijske kampanje.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button