Šport

Danes se v Münchnu prične združeno evropsko prvenstvo v 9 športih

Po včerajšnjem spektakularnem uradnem odprtju se bo danes v Münchnu začelo združeno evropsko prvenstvo devetih športov, med katerim se bo več kot 4700 športnikov na različnih prizoriščih potegovalo za tako želena zlata odličja. Vsega skupaj bodo podelili 177 kompletov medalj v 12 disciplinah.

Evropsko prvenstvo v bavarski prestolnici bodo obiskali tudi slovenski favoriti za medalje. Med favoriti bodo športna plezalka Janja Garnbret, atlet Kristjan Čeh, kajakašica Anja Osterman in namizni tenisač Darko Jorgić.

Hkrati bodo potekala evropska prvenstva v atletiki, kolesarstvu, dirkališčnem, cestnem, gorskem, bmx, gimnastiki, kajaku in kanuju na mirnih vodah, odbojki na mivki, športnem plezanju, namiznem tenisu, veslanju in triatlonu. EP v plavanju bo istočasno potekalo v Rimu in ni del združenega prvenstva.

Spektakel, ki so ga pripravili včeraj, si je po ocenah organizatorjev ogledalo kar 55.000 gledalcev. Ti so lahko prisluhnili skupinam Sportfreunde Stiller, Marteria, Moop Mama.

Natanko ob 20. uri je novi napev “Spektakulär (Spektakularno) skupine Sportfreunde Stiller odmeval po Olimpijskem parku. Naval je bil sicer tolikšen, da ob 19.15 na prizorišče več niso spuščali obiskovalcev.

Evropsko prvenstvo se bo začelo s predtekmovanji v kolesarstvu bmx, dirkališčnem kolesarstvu, veslanju in športnem plezanju. V gimnastiki pa bodo podelili že prvi komplet odličij v ženskem mnogoboju.

Že prvi dan tekmovanj bo nastopila tudi prva slovenska favoritinja Janja Garnbret, olimpijsko prvakinjo čakajo kvalifikacije v težavnosti.

Sorodni članki

Back to top button