Šport

Maribor že 18. leto zapored Zzrolano mesto: gremo na sprehod s koleščki

Maribor je letos že 18. leto zapored postal mesto kolesarjenja, rolanja, skejtanja in vožnje s koleščki. Tudi letos smo se podali na kar 12 kilometrov dolgo pot okoli mesta ter odkrivali njegove že odkrite (ter tudi neodkrite) lepote. Kako smo se imeli?

Zzrolano mesto, ki ga drugače poimenujemo tudi parada rolkanja, kotalkanja ali vožnje drugih koles, je letos potekala v sklopu dogodka “Maribor v gibanju”. Že v soboto je v sklopu “Maribor INMotion” potekal dogodek Fit Maribor, ki nam je predstavil delček mariborskega športnega življenja. Tako smo le en dan prej spoznali nove vadbe, v nedeljo pa smo se podali še na potovanje po ulicah, kjer drugače vozijo avtomobili.

Dogodek Zrrolano mesto se je pričel na Trgu Leona Štuklja, kjer se je tudi končal. Da gre za eno izmed največjih parad rolkanja v Sloveniji, dokazuje že številčnost udeležencev. Dogodek je bil namenjen vsem, tudi tistim, ki kolesa (ali koleščk) v roke ne vzamemo vsak dan. Tako smo se na nedeljsko popoldne za kratek čas spomnili, da bi bili dobro svoje popoldneve izkoristiti na zdrav način. Kje vse smo se vozili?

Vsako leto se nas rola več!

Če se sprašuješ, kje si mogoče že slišal za Zzrolano mesto, ti lahko povemo, da je prvotno nastal kot študentski dogodek. Ta je v zadnjih letih prerasel že v obsežno in pravo parado rolanja. Vsako leto se ga udeleži okoli 700 ljubiteljev športanja, tudi letos nas je bilo veliko. Vožnja po ulicah Maribora ni preveč zahtevna, zato je primerna tudi za mlajše otroke.

Zzrolano mesto poskrbi za varnost

S koleščki smo se lahko varno vozili po označeni poti, ki so jo predčasno pripravili organizatorji. Seveda so ulice tudi zaprli za promet, saj to omogoča dodatno varnost. Spremljali so nas policisti, reševalci in tudi DJ vozilo. Vsekakor lahko rečemo, da je bila vožnja boljša ob spremljavi dobre glasbe.

Samo vožnjo nam je polepšalo tudi vreme, ki je še dodatno poskrbelo za pozitivne občutke med udeleženci. V primeru, da smo se malce preveč utrudili ali da nam je postalo prevroče, pa smo se lahko tudi ustavili. Pomembno je bilo le, da smo s seboj prinesli dovolj vode. Zzrolana vožnja te lahko, tudi če ta ni preveč zahtevna, utrudi.

Vozili smo se počasi in prilagojeno, ob vožnji smo uživali.

Kaj pa končni občutki?

Vožnja je bila prilagojena najmlajšim udeležencem. Na Trg Leona Štuklja smo prišli po okoli dveh urah. Potem je sledila tudi krajša zahvala, nagrade in dokončno slovo. S koleščki smo lahko nato še malce prepotovali Glavni trg ali pa se ustavili na kakšni pijači. Nedeljo smo preživeli na bolj zanimiv, edinstven in zdrav način. Komaj čakamo že naslednje leto.

Iva KNEZ
Iva KNEZ

Iva Knez

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button