Šport

Ženska mladinska ultimate frizbi reprezentanca četrta v Evropi

V Wroclawu na Poljskem je potekalo Evropsko mladinsko prvenstvo v ultimate frizbiju, ki se ga je s tremi ekipami udeležila tudi Slovenija. Najbolje so se odrezala dekleta, ki so dosegla 4. mesto in za eno točko zgrešila bronasto kolajno, hkrati pa so osvojila tudi nagrado za najboljši športni duh.

Med 10. in 17. avgustom 2019 se je v Wroclawu na Poljskem na Evropskem mladinskem prvenstvu v ultimate frizbiju skupno pomerilo kar 60 ekip. Med njimi so bile tudi tri slovenske mladinske reprezentance: moški reprezentanci do 17 in do 20 let ter ženska reprezentanca do 20 let.

Od bronaste kolajne jih je ločila le točka

Najuspešnejša je bila ženska mladinska reprezentanca, ki je bronasto kolajno zgrešila le za eno točko. Po napeti četrtfinalni tekmi proti Češki, ki so jo Slovenke dobile z 12:10, so jih v polfinalni tekmi s 15:4 popolnoma nadigrale Švedinje. Te so na koncu osvojile srebrno kolajno. Slovenska reprezentanca v ultimate frizbiju se je v boj za bronasto kolajno podala z Rusijo. Ta je že znanka zmagovalnih podijev v ultimatu.

Evropsko mladinsko prvenstvo v ultimate frizbiju
Dekleta so se na tekmovanju pomerila tudi z Avstrijo.

Kljub temu je Slovenska ženska reprezentanca pod vodstvom Luke Banovića in Jerneja Mihelača v prvem polčasu povedla in vse do zadnjih minut držala vodstvo. S pomočjo vetra in navijačev ob liniji so Rusinje izenačile na 12:12, zato je o zmagovalcu odločala zadnja točka. Slovenke so pričele z napadom, vendar so po nekaj podajah izgubile posest diska. Rusija je tako izkoristila priložnost in osvojila točko za zmago s 13:12.

Ženska reprezentanca tudi z nagrado za najboljši športni duh

V ultimatu na vsakem tekmovanju poleg prvih treh ekip po točkovni razvrstitvi nagrado prejme tudi ekipa z najboljšim športnim duhom (angl. Spirit of the Game – SOTG).

Na Evropskem mladinskem prvenstvu so nagrado za najboljši športni duh v ženski diviziji dosegla slovenska dekleta! S tem so Sloveniji priigrala že drugo nagrado za najboljši športni duh na Evropskih mladinskih prvenstvih v ultimate frizbiju. Prvo je leta 2017 v Veendaalu prejela moška mladinska reprezentanca do 20 let.

 Evropsko mladinsko prvenstvo v ultimate frizbiju | Slovenska ženska reprezentanca po tekmi z Italijo, po kateri so se uvrstile v četrtfinale.
 Evropsko mladinsko prvenstvo v ultimate frizbiju | Moška reprezentanca do 20 let je dosegla 13. mesto.
 | Najmlajši v slovenski delegaciji so dosegli 14. mesto.

  Na prvenstvu v ultimate frizbiju sta zaigrali tudi moška mladinska reprezentanca do 17 let, pod vodstvom Matica Kuslja in Aneja Petana, ter moška reprezentanca do 20 let pod vodstvom Jaše Dimiča in Žige Orešiča. Najmlajša ekipa slovenske delegacije je po zadnji tekmi in porazu z Irsko dosegla 14. mesto, starejši fantje pa so si z zmago nad Slovaško priigrali 13. mesto.

   

   Urška KUR
   Anja Deželak

   

  Urška Jakopin

  Urednica

  Sorodni članki

  Back to top button