KulskoŠport

Trikratni naslov za mariborske frizbijaše

Državni prvaki na travi v mešani, moški in ženski diviziji

Igrišče pri OŠ Borci za severno mejo so čez vikend preletavali diski, ki so jih spretno lovili in metali slovenski ultimate frizbi igralci. V soboto so se ekipe zbrale na državnem prvenstvu na travi v mešani, v nedeljo pa še v ženski in moški diviziji. Z njimi je sodelovalo tudi vreme, ki je cel vikend ostalo sončno in prijetno toplo.

 

Napet boj za prvaka v mešani diviziji

Prvi izmed dveh tekmovalnih dni je postregel s tekmami v mešani diviziji, ki so jih odigrale štiri ekipe: Frizmi iz Ljubljane, Nuclear Discs iz Krškega, Rubber Duckies iz Slovenske Bistrice ter domača ekipa Cosmo iz Maribora. V prvem delu tekmovanja so vse ekipe zaigrale med seboj, nato pa sta se v polfinalu najuspešnejši ekipi pomerili z najmanj uspešnima. V finale so napredovali Cosmo in Rubber Duckies ter prikazali odlično, napeto in izenačeno igro.

Tekma se je pričela z vodstvom domačinov, ki pa je po nekaj minutah igre izzvenelo. Bistričani so bili po porazu v skupinskem delu tekmovanja izjemno motivirani, da jim v drugo uspe dobiti tekmo proti Cosmo-tu. V prvem polčasu so z dolgimi meti in visokimi skoki to tudi počeli, v drugi polovici pa so Mariborčani spremenil taktiko in se osredotočil na šibke točke Bistriških rac. Kmalu so povedli za dve točki in na koncu zmagali z rezultatom 15 : 11.

 

Cosmo fantje so brez težav dvignili skoraj desetkilogramski prenosni pokal. |  
V soboto so v mešani diviziji zaigrale štiri ekipe. |
Čeprav sta tekmovali le dve ženski ekipi, ni bilo tekmovanje nič manj napeto.|
Pomembna je borba za vsako podajo. |

  V nedeljo brez presenečenj

  Naslednje jutro se je Maribor prebudil v megleno in jesensko nedeljo, ki pa frizbijašev ni prestrašila. Točno ob 9. uri so Bistričani in Krčani že stali na igrišču ter čakali na začetni met. Cosmo Men so v prvem delu tekmovanja z veliko razliko premagali tekmece, v finalu pa so morali proti Nuclear Discs napeti vse svoje moči. To jim je tudi uspelo in tekmovanje so zaključili brez poraza ter z novim-starim naslovom državnih prvakov.

  Na drugi strani travnate površine pa so se pomerila dekleta, ki so tekmovala le v dveh ženskih ekipah. Ekipa si je naslov zagotovila z dvema zmagama nad nasprotnicami. Domačinke Cosmo Women so v prvi tekmi nadigrale Rubber Duckies, zato so račke v drugi tekmi prestavile v višjo prestavo in pokazale boljšo igro. Pa vendar to ni bilo dovolj, da bi naslov državnih prvakinj zapustil Maribor, saj so na koncu slavila dekleta iz Cosmo Women.

  Vsi trije naslovi, ki so ostali v Mariboru, so končno dobili tudi fizično obliko. Letos je Frizbi zveza Slovenije prvič podelila prenosni pokal iz lesa, na katerem so izpisani prvaki prejšnjih let. Še vsaj eno leto bodo vsi trije ostali v Mariboru, v naslednjih letih pa bodo iskali nov dom.

   

  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUrška KUR
  https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Urška KUR

  Sorodni članki

  Back to top button