KulskoNovice

V Kaliforniji je srečnež zadel 1,765 milijarde dolarjev

Zmagovalno srečko ameriške loterijske igre Powerball z dobitkom 1,765 milijarde dolarjev so prodali v trgovini z alkoholnimi pijačami v mestecu Frazier Park severno od Los Angelesa z 2600 prebivalci, poročajo ameriški mediji. Za izžrebanje glavnega dobitka je bilo tokrat od 19. julija potrebnih kar 35 krogov.

Zaradi tega je sklad za glavni dobitek naraščal in naraščal, mrzlica pa je zajela tudi prebivalce tistih nekaj zveznih držav ZDA, kjer igre Powerball nimajo. Iz Nevade so se ljudje denimo vozili v Kalifornijo in pred četrtkovim žrebanjem tam po več ur čakali v vrsti pred trgovinami, da bi kupili srečke. Powerball igrajo v 45 zveznih državah ZDA in nekaj ozemljih.

Zmagovalec se do sinoči še ni oglasil, vendar pa v trgovini v Frazier Parku že proslavljajo, saj bodo po zakonu dobili milijon dolarjev, ker so prodali zmagovalno srečko. V mestu sicer živijo večinoma upokojenci.

Rekordna srečka igre Powerball, vredna 2,04 milijarde dolarjev, je bila lani prav tako prodana v Kaliforniji. Možnost za glavni dobitek pri Powerballu, kjer je treba zadeti pet številk in eno dodatno, je ena proti 292,2 milijona, zaradi česar so nagrade prav tako astronomske.

Zmagovalec se lahko odloči za izplačilo enkratnega zneska v višini 774,1 milijona dolarjev, ali pa vseh 1,765 milijarde v 30 letnih obrokih. V obeh primerih je potrebno odšteti še zvezne davke, ponekod tudi državne. Zvezna vlada nemudoma pobere 24 odstotkov dobitka, nato pa obdavči še preostanek.

STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button