KulskoŽivljenjski slog

#ifeelslovenia

Na družbenih omrežjih Slovenija občutena milijonkrat.

Slovenska turistična organizacija (STO) je na družbenih omrežjih zabeležila milijonto objavo z uporabo ključnika #ifeelslovenia. Uporabo ključnika STO spodbuja v okviru kampanje Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo.

Kampanja poziva prebivalce Slovenije in njene obiskovalce k razkrivanju manj znanih kotičkov države in njihovih posebnih doživetij. Konec novembra so jo na regijski konferenci medijskih trendov Sempl razglasili za najboljšo akcijo na družbenih omrežjih.

»Milijon objav kaže na izjemno uspešnost kampanje. Pritegnila je številne obiskovalce in lokalne prebivalce, ki so se vanjo vključili z deljenjem svojih občutenj, ki so jim jih vzbudili različni kraji po Sloveniji, aktivnosti in doživetja,« je zadovoljna direktorica STO Maja Pak.

Nacionalna promocijska kampanja Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo, poteka na družbenih omrežjih Instagram, Facebook, Twitter in Youtube ter na osrednjem slovenskem turističnem portalu slovenia.info. STO jo je zagnala 6. junija lani. Kampanja je spodbudila 600.000 novih objav s ključnikom #ifeelslovenia; pred njenim pričetkom jih je bilo namreč na družbenih omrežjih 400.000. Objave so dosegle 133 milijonov uporabnikov svetovnega spleta.

Kampanja Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo, naj bi spodbudila k obiskovanju manj poznanih in obleganih kotičkov dežele.

Povprečno število dnevnih objav je bilo 2830, skupno število interakcij na objavljene fotografije in videe 14 milijonov, 17.370 obiskovalcev pa si je kampanjo ogledalo na posebni strani v okviru osrednjega slovenskega turističnega portala.

Uradno je kampanja potekala v dveh delih, in sicer poletnem in jesensko-zimskem. Vendar s tem še ni zaključena. Cilj je zbrati dva milijona objav na družbenih omrežjih, zato bo STO z njo nadaljevala tudi letos s poudarkom na makro destinacijah Alpska in Mediteranska Slovenija ter Ljubljana in Osrednja Slovenija.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSTA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button