Priložnosti

Si upaš sprejeti izziv in se preizkusiti na tekmovanju EBEC?

BEST Maribor za vse študente, željne pridobivanja novih znanj in izkušenj s področja inženirstva, organizira tekmovanje EBEC.

Lokalno tekmovanje v organizaciji BEST Maribor, ki je namenjeno vsem študentom Univerze v Mariboru, bo potekalo 16. in 17. marca 2020 na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI). Zmagovalci lokalnega tekmovanja v Mariboru, poleg številnih praktičnih nagrad, dobijo priložnost napredovanja na regionalno tekmovanje, ki ga letos v naši regiji gosti Erlangen v Nemčiji. Najboljše ekipe regionalnih tekmovanj EBEC iz Evrope bodo nato moči merile na velikem finalu v Varšavi na Poljskem.

Sestavi ekipo in premagaj izziv!

Tekmovanje je sestavljeno iz dveh kategorij. Prvi dan bo na sporedu skupinsko načrtovanje, ki poteka tako, da skupina dobi določeno nalogo, potreben material za izvedbo ter omejen čas za izdelavo naprave. Na koncu se pripravi predstavitev projektov ter preizkus delovanja izdelanih »naprav«. Strokovna komisija bo izbrala najbolj funkcionalno dovršeno rešitev, ki bo celotni ekipi prinesla praktične nagrade in jo popeljala v Nemčijo na regionalno EBEC tekmovanje.

Drugi dan poteka študija primera, kjer bodo sodelujoče ekipe dobile realen problem, podan s strani podjetja Mikro+Polo. V omejenem času bo potrebno poiskati hipotetično rešitev, ki bi jo bilo mogoče izpeljati kot resnični projekt. Na tekmovanju bodo prisotni tudi predstavniki iz podjetja Mikro+Polo. Tako lahko sodelujoči študenti pridejo v stik s podjetjem, si pridobijo reference in povratno informacijo zakaj je bil njihov izdelek ustrezen oz. kako bi ga izboljšali.

Naloge so že pripravljene in čakajo samo še nate. Več informacij najdeš na tej spletni strani, na tekmovanje pa se lahko prijaviš tukaj.

 

 BEST Maribor
 BEST Maribor
ikona snemalec BEST Maribor

 

Sorodni članki

Back to top button