KulskoNovice

V Indiji so iz pripora spustili goloba, osumljenega vohunjenja

V Indiji so na prostost izpustili goloba, ki je zaradi domnevnega vohunjenja za Kitajsko v priporu preživel osem mesecev. Organi pregona so namreč med preiskavo ugotovili, da gre pravzaprav za dirkalnega goloba iz Tajvana, in obtožbe o vohunstvu proti ptici umaknili, poročajo tuji mediji.

Goloba so ujeli v pristanišču Pir Pau Jetty v bombajskem predmestju Chemburin. Na nogi je imel privezana dva obročka, iz aluminija in bakra, na krilih pa sporočila, napisana v kitajski pisavi, zaradi česar so ga organi pregona prijeli. Osumili so ga vohunjenja za Kitajsko in ga poslali v pripor – bolnišnico za živali v Bombaju.

Med osemmesečno preiskavo so naposled ugotovili, da gre pravzaprav za tekmovalnega dirkalnega goloba iz Tajvana, ki je med dirko nenadejano zašel z ozemlja samoupravnega otoka in priletel v Indijo. Bolnišnici je nato policija v sredo izdala uradno dovoljenje za izpustitev živali.

Ta golob ni prvi, ki so ga osumili vohunjenja

To sicer ni prvi primer, ko je indijska policija ptico osumila vohunjenja. V Kašmirju so leta 2020 prav tako ujeli goloba, ki je preletel močno militarizirano mejo med Indijo in Pakistanom. Tudi njega so osumili vohunskih dejavnosti, a so ga nazadnje vseeno izpustili.

STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button