DeloNovice

Štajerski gospodarski oskarji za najboljša podjetja – tudi v sodelovanju s študenti

Štajerska gospodarska zbornica (ŠGZ) bo letos v sodelovanju z Regionalno gospodarsko zbornico Celje in Inštitutom za medijske komunikacije na mariborski fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) podelila "štajerske gospodarske oskarje". S projektom želijo nagraditi najboljša podjetja v celotni štajerski regiji.

Na včerajšnji novinarski konferenci, na kateri so predstavili projekt Štajerski gospodarski oskarji, je predsednik ŠGZ Roman Glaser pudaril, da so veseli, da so se v regiji uspeli povezati s partnerji, s katerimi bodo prepoznavali in nagrajevali regijska podjetja, ki ustvarjajo izjemne dosežke.

“Prepričan sem, da bomo skupaj s celjsko zbornico ustvarili novo prepoznavno nagrado na področju celotne Štajerske, na katero bodo prejemniki še posebej ponosni. Še posebej pa smo veseli, da smo uspeli pritegniti tudi mlade, in sicer študente medijskih komunikacij,” je dejal prvi mož zbornice. Ta skupaj s celjsko vključuje več kot tisoč članov, od malih in srednjih podjetij pa vse do velikih korporacij.

V sodelovanju s FERI in Inštitutom za medijske komunikacije so po njegovem vzpostavili konkretno povezavo med gospodarstvom in študenti, ki bo podjetjem pomagala pridobivati nove kadre, mladim pa dobre zaposlitve.

Pripravili bodo natečaj za najboljše video prispevke na temo mladi in gospodarstvo. S tem bodo študente spodbudili k razmišljanju o gospodarstvu, podjetjem pa omogočili, da pridobijo dragocene informacije o tem, kako mladi vidijo gospodarstvo in kaj od njega pričakujejo.

“To je v času velikega pomanjkanja kadrov pomembna informacija in povezava,” je dodal Glaser. Prepričan je, da bodo s projektom Štajerski gospodarski oskarji nadgradili znanja in izkušnje iz vseh dosedanjih snovanj in podeljevanj različnih nagrad.

Študente želijo povezati z gospodarstvom

Po besedah predsednika celjske regionalne gospodarske zbornice Izidorja Krivca so povabilo ŠGZ za skupno nagrado sprejeli z velikim odobravanjem. Prispevati želijo k večjemu povezovanju in sodelovanju, ki bo koristilo regijskim podjetjem in obenem prepoznavalo njihove napore, posebne dosežke pa nagrajevalo na osnovi strokovnih kriterijev in kredibilnih strokovnih komisij.

Da je sodelovanje z gospodarstvom zelo pomembno tudi za Inštitut za medijske komunikacije, je potrdila njegova predstojnica Suzana Žilič Fišer. Študente želijo povezati z gospodarstvom in jim pomagati pri kakovostni zaposlitvi.

“Prav tako se nam zdi pomembno, da ob znanju, ki ga pridobijo na fakulteti, spoznajo trende in aktivnosti v širši industriji. Pobuda za skupen natečaj za najboljši video je izjemno dobrodošla, saj bodo mladi lahko predstavili svoje poglede in razumevanje gospodarstva. Upam, da se bodo odzvali s kreativnimi in pronicljivimi pogledi, ki nas pogosto presenetijo, obenem pa nam omogočijo, da družbene izzive vidimo v drugačni luči,” je dodala.

Slavnostna podelitev bo oktobra

Slovesna podelitev bo potekala 18. oktobra v hotelu Habakuk, prenašala ga bo tudi regionalna Televizija Maribor. V ta namen so že oblikovali logotip nagrade in kipec, ki sloni na prepoznavnosti štajerske regije, vinogradniški tradiciji in bogati industriji. Zato so se osredotočili na simboliko vinske trte, kipec, ki bo nagrada za najboljša podjetja, pa sestavljata leseni del in epoksi smola, v njegovem središču pa se nahaja cepič najstarejše vinske trte na svetu.

ŠGZ je zadnjih sedem let v sodelovanju z Večerom sodelovala pri projektu naj podjetje Podravja, letos pa so se odločili za svojega, ki bo v sodelovanju s partnerji razširjen na celotno regijo. Glaser ne ve, kakšna bo usoda dosedanje nagrade, vsekakor pa zbornica pri prejšnjem projektu ne bo več sodelovala.

STAkrog
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button