Glasba

Manouche bodo za božič doma

Sveža skladba z novega albuma.

Kolektiv Manouche nas vsake toliko časa navedejo k temu, da vsaj malce zaplešemo. Decembra je čas, ko to počnemo večkrat kot ponavadi, skupina pa na koncertnih odrih podžiga vse zabave željne ljudi.

Manouche te dni zaključujejo novi album, ki bo izšel naslednje leto. Na njem bo tudi skladba, ki bo decembrske dneve poživila z znanimi »manouche« ritmi. Po šestih letih delovanja je očitno prišel čas, da se veselim melodijam pridruži tudi njihova božična pesem, ki bo ostala še dolga leta na seznamu prednovoletnih programov naših radijskih postaj. Da se je to zgodilo letos, pa ni naključje.

Ravno pred božičem pričakuje Robert Pikl, avtor in frontman kolektiva Manouche, drugega otroka. Ker inspiracijo išče ponavadi v svoji bližini, mu tudi tokrat ni bilo treba daleč. »Sicer ponavadi ne povem ravno direktno na kaj mislim v ljubezenskem besedilu, ampak tokrat je skoraj vse res,« se smeji Robi. »Za božič bom doma in to z najlepšim darilom na svetu. Seveda me prevzema nadzemeljska sreča in bližje smo dnevu, bolj sem na trnih. Trenutke starševstva ne bi zamenjal z ničemer, torej pričakujem, da bo sedaj še dvakrat lepše. Medtem, ko sem razmišljal o lepi prihodnosti, mi je besedilo za skladbo enostavno padlo v naročje.«

Kot pravi Pikl, ima sedaj tudi Manouche »opravljeno še eno domačo nalogo«, božično skladbo, ki je sicer že osma skladba z novega albuma. Za skladbo je Peter Škerl naredil prikupne ilustracije, v video pa jih je postavil Jure Matoz.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGNina SEVER
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780ReflektorMusic
https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGReflektorMusic

Sorodni članki

Back to top button