GlasbaKultura

Tom Jones prihaja v Ljubljano

Svetovna glasbena zvezda prvič v Sloveniji.

Tom Jones, ena izmed največjih živih legend, velik šarmer in briljanten izvajalec, aprila začenja ameriško-evropsko turnejo, v sklopu katere bo 18. junija nastopil v ljubljanski dvorani Stožice.

Svetovno priznani 78-letni Valižan z mogočnim baritonom, ki je na odru že zadnji 56 let, napoveduje spektakularen koncert. Ta bo presek njegove dolgoletne kariere in na njem bomo zagotovo slišali nekatere največje uspešnice, kot so »It’s Not Unusual«, »Kiss«, »Delilah«, »Green, Green Grass Of Home«, »I’ll Never Fall In Love Again« in mnoge druge.

»Njegovi koncerti so doživetje, ki ga težko opišemo z besedami, zato pričakujemo pravi spektakel v Stožicah,« je o prihajajočem poletnem dogodku povedal Alen Ključe, organizator koncerta in direktor Star produkcije.

Jones je v svoji glasbeni karieri izdal 41 studijskih albumov. Ima še 20 video albumov, od tega 5 posnetih v živo in 16 kompilacij. Glasbene kritike so, tako s produkcijo kot z izvedbo, posebej navdušili zadnji trije albumi: »Long Lost Suitcase«, »Spirit in The Room« in »Praise & Blame«. To je samo potrditev, da se Jones upravičeno ponaša z nazivom enega najpopularnejših izvajalcev v zgodovini glasbe. »Reload«, Tomov album iz leta 1999, na katerem najdemo tudi uspešnici »Sex Bomb« in »Mama Told Me Not to Come«, je najbolj prodajan album v pevčevi karieri. Na prvem mestu britanske lestvice najbolje prodajanih albumov je bil dve leti.

Tom Jones je ena redkih glasbenih zvezd, ki še vedno uspešno organizira turneje in polni svetovne dvorane, nad njegovimi uspešnicami pa so navdušene vse generacije. Zaradi prispevka k umetnosti in promocije Združenega kraljestva po svetu mu je kraljica Elizabeta II. Leta 2006 podelila viteški naziv in leta 2012 je nastopil na praznovanju njenega diamantnega jubileja v Buckinghamski palači.

V svoji izjemni karieri je prejel številne nagrade, med njimi tudi BRIT Award za prispevek glasbi, Silver Clef za življenjsko delo, nagrado Hitmaker in prestižno nagrado Music Industry Trust Award.

Valižanski pevec je eden redkih glasbenikov, ki na pragu svojih osemdesetih let uspešno nastopa na turnejah, njegove uspešnice pa obožujejo vse generacije

Ne zamudite glasbeni spektakel, vrhunskega pop rock pevca z izjemnim ritmom za blues in soul, ki bo 18. junija v dvorani Stožice. Vstopnice bodo v prodaji od petka, 1. februarja, na vseh prodajnih mestih Eventima.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGStand Out
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660splet (vir)
https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGCosmito Fulanito Elbarto

Sorodni članki

Back to top button