Priložnosti

Postani prostovoljec na 54. Festivalu Borštnikovo srečanje

Festival Borštnikovo srečanje je osrednja slovenska prireditev na področju predstavitve gledališke ustvarjalnosti. V drugi polovici oktobra na mariborskih gledaliških odrih in drugih mestnih prizoriščih vsako leto gosti najbolj kakovostne, zanimive in izzivalne gledališke predstave, koncerte, filmske projekcije, strokovni program in še kaj.

Priprava in izvedba prireditve ponujata številne priložnosti za pridobivanje izkušenj in novih znanj, spoznavanje novih vsebin in ljudi, z vsem tem pa tudi razvoj osebnih kompetenc. Zato tudi letos k sodelovanju vabijo prostovoljci, ki bi bili pripravljeni postati del festivalskega dogajanja in okrepiti festivalsko ekipo, s tem pa dobiti vpogled v skrivnosti zaodrja ter festivalskih priprav in izvedbe.

Pohiti, prijave za prostovoljce za Festival Borštnikovo srečanje so možne do 3. oktobra 2019.

Letošnji festival z najobsežnejšim programom do sedaj, se bo odvijal med 14. in 27. oktobrom, na različnih lokacijah po Mariboru. Področja, na katerih bodo lahko prostovoljci pomagali, se med seboj razlikujejo tako po naravi dela kot po času dela (npr. delo v dopoldanskem času, delo v večernem času, delo na info točki festivala, spremljanje in pomoč tujim gostov festivala, pomoč pri pripravi prizorišč, pomoč strokovni žiriji festivala …), pri tem pa bomo kolikor se da upoštevali želje vključenih prostovoljcev.

Pogoj za sodelovanje je starost 18 let na dan prijave ter sodelovanje pri vsaj šestih aktivnostih festivala.

Prostovoljcem_kam ponujajo:

  • sklenjen dogovor o prostovoljskem delu,
  • zavarovanje v času opravljanja prostovoljskega dela,
  • potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu z navedbo ur in opisa del, ki ga lahko uporabite kot referenco,
  • mentorsko podporo in pomoč,
  • povrnjene potne stroške v višini mesečne vozovnice za mestni avtobusni prevoz (27,00 evrov),
  • povrnjene stroške za prehrano v primeru več kot strnjenega 4 urnega prostovoljskega dela na dan v višini 3,97 evra/dan,
  • v primeru več kot 6-urnega strnjenega prostovoljskega dela na dan možnost obroka pri dogovorjenem ponudniku prehrane za festivalsko ekipo,
  • brezplačen ogled gledaliških predstav v okviru festivalskega programa,
  • brezplačno udeležbo na ostalih aktivnostih festivala, druženja ter zagotovo kakšno festivalsko izkušnjo, ki ti bo še leta ostala v spominu.

Prijave so možne do četrtka, 3. oktobra 2019, nato pa akcija! Prijaviš se lahko preko spletnega obrazca.

Uvodno srečanje za vse prostovoljce bo organizirano predvidoma v petek in soboto, 4. in 5. oktobra 2019. Udeležba na enem izmed uvodnih srečanj je za vključitev v ekipo festivala obvezna.

Možnost za sodelovanje na festivalu bodo prostovoljci imele že v času pred festivalom, po zaključenem usposabljanju. Za vsa morebitna vprašanja in informacije smo vam z veseljem na voljo. Kontaktirate lahko koordinatorko prostovoljcev, Marjo Guček, na elektronski naslov prostovoljci@borstnikovo.si.

 

Festival Borštnikovo srečanje
arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button