Prehrana

Začenja se teden Sladke Istre

Od danes do nedelje bo v slovenski Istri v sklopu Tedna Sladke Istre 11 slaščičarn, gostiln, restavracij in barov ponujalo sladki meni. V tem času bo ponekod ugodnejši tudi nakup sladkih izdelkov. Na ta način so se organizatorji Sladke Istre prilagodili razmeram zaradi covida-19 in poskrbeli, da se bodo lahko sladokusci sladkali nekoliko drugače.

Vse do konca tedna bodo Restavracija Brič v Dekanih, Gostilna Švab v Hrastovljah, Pinija Restaurant & Beach bar v Strunjanu, Restavracija Rizibizi ter Cafe Central in Istrian Bistro & Tapas v Portorožu, koprske Kavarna Triglav, Čajnica Vanilla, Kavarna Kapitanija ter vinoteka Okusi Istre in Bar Cameral svojo ponudbo obogatili s sladkim menijem.

Tedna Sladke Istre bo sladokusce razvajal do nedelje 27. septembra.

Cene menijev se gibajo od 4,5 do 13 evrov. V sklopu sladkega menija pa bo mogoče naročiti različne sladice s tipičnimi istrskimi sestavinami. To so fige, kakiji, sivka, oljčno olje in refošk ter malvazija. Te bodo v kombinaciji s sladkimi vini slovenske Istre in drugimi sladkimi pijačami, so zapisali v Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper

V tednu Sladke Istre bo tudi nakup sladkih izdelkov ponekod ugodnejši. V vinskem butiku Vinakoper bodo tako obiskovalcem ob nakupu sladkih vin Cipro, Malvazija pozna trgatev, Sladki Refošk, Muškatna penina in Sladki Muškat podarili 15-odstotni popust. V vseh živilskih prodajalnah Agrarie Koper pa bodo deležni 10-odstotnega popusta na vse delikatesne sladice.

Tako se bodo vsi sladokusci v dneh, ko v Kopru tradicionalno poteka Sladka Istra, lahko letos nekoliko drugače sladkali. Seveda na več lokacijah slovenske Istre. Z domiselnimi sladkimi meniji bo tudi letošnji zaključek poletja ob morju sladek, so še zapisali v koprskem zavodu.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button