KulturaZabavaŽivljenjski slog

V Mariboru idila za ljubitelje piva

Craft pivovarji dvigujejo kulturo pitja piva v Sloveniji

Ljubitelji piva so prišli na svoj račun. Na mariborskem Glavnem trgu je namreč potekal že peti Beer fest Maribor, ki je s široko ponudbo piv in jedi poskrbel za pivske in gurmanske užitke.

Dva dni je bilo v Mariboru praktično nemogoče iti čez Glavni trg in se ne ustaviti. Že v petek so se na stojnicah v soncu bleščale steklenice piv z drzno oblikovanimi nalepkami. Ponujena piva pravi pivski ljubitelji morda poznajo, širši javnosti pa predstavljajo neznanko. Z drugih stojnic so vabili omamni vonji kulinaričnih specialitet, ki so pomirile prazne želodce.

V petek in soboto se je v organizaciji Pivarne odvil dogodek Beer fest Maribor, katerega glavni namen je predstavitev domačih in tujih mikro pivovarn. Prijazni in dobrovoljni ponudniki so vsakemu radovednežu z veseljem razložili, kakšna piva ponujajo in kako jih zvarijo, da imajo točno takšen okus. Prisotne so bile domače že uveljavljene pivovarne, na primer Pelicon, Humanfish, Hopsbrew in drugi. Med ponudniki tujih piv sta bila madžarski Mad Scientist in hrvaški pivovarni Zmajska pivovarna in The Garden. Našlo se je tudi veliko mlajših in še ne uveljavljenih pivovarn, a to seveda ne pomeni, da so bila njihova piva slabša. Vsekakor je bilo vredno poskusiti prav vsa.

Dogajanje na Glavnem trgu je bilo vredno obiska. |
Med pestro ponudbo je lahko vsak našel svoje najljubše pivo. |
Odlično pivo in mamljiva hrana sta bila zmagovalna kombinacija.|
Več slik najdeš na Facbook strani DOSTOP.si|

  Če je bila količina piva prevelika, ali pa je začel nase opozarjati prazen želodec, je z drugih stojnic vabila okusna hrana. Za kulinarične užitke so skrbeli AlexDog, Skunk Urban kitchen, Steakhouse, Gostilna Maribor in Mr. Falafel. Našla se je tudi stojnica za ljubitelje gina, prijazni fantje in punca s kmetije Legnar so ponujali »ubijalske« čili omake imenovane Napoj.

   

  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGNina Katarina BRAČKO
  https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Nina Katarina BRAČKO, Nejc VEHOVEC

  Oceni članek

  Hvala!

  User Rating: Be the first one !

  Sorodni članki

  Back to top button