Izobraževanje

21. SEMPL: Zakaj je kriza naš najboljši prijatelj?

Kaj je uspeh za Alija Mahlodjija in zakaj se morda razlikuje od tega, kako ga percipira večina, bo občinstvu predstavil na nekoliko drugačnem otvoritvenem nastopu 21. konference medijskih trendov SEMPL, ki bo 28. in 29. novembra v Portorožu.

Neuspeh je eden ključnih korakov do uspeha. Tako je iz lastnih izkušenj prepričan Ali Mahlodji, ki raje kot o svojih dosežkih na področju tehnologije, znamčenja in digitalne optimizacije, govori o svojih poslovnih začetkih. Brez dlake na jeziku govori tudi o padcih in spotikah, ki so nenazadnje pripomogli k njegovemu uspehu.

21. konferenco medijskih trendov SEMPL bo otvorilo predavanje Alija Mahlodjija.

Ideje, vizije, načrti in cilji so pomembni sestavni deli življenja in poslovanja. Vendar je za pravi napredek včasih potrebno spremeniti smer. Sposobnost opustiti preteklost in se hitro prilagoditi drugačnim okoliščinam nam omogoča, da se v življenju naučimo veliko novih stvari, ki so bistveno bolj koristne za prihodnost.

Kako je številne krize znal izkoristiti v svoj prid? To bo v Teheranu rojeni Mahlodji povedal v navdihujoči osebni izpovedi, ki zagotovo nikogar ne bo pustila ravnodušnega.

Izkoristi “tukaj in zdaj”

Kot glavno poslanstvo si je zadal ljudi naučiti, kako najbolje izkoristiti “tukaj in zdaj” ter zakaj sta ključna nenehno učenje in vztrajnost. Recept, kako uspeti v prihodnosti ni napisan samo za tiste, ki živijo v najbolj tehnološko naprednih okoljih in upravljajo z največjimi proračuni.

Težava, pravi Ali, je tudi v tem, da v svetu instant uspeha, pritiskov s strani medijev in nerealnih podob z družbenih omrežij. Več časa posvetimo poskusom posnemati uspeh nekoga drugega, kot temu, da bi našli v življenju tisto, kar nas resnično veseli.

Da je sam dokaz tega, k čemur spodbuja množice na svojih nastopih, dokazuje z razgibanim življenjepisom. V njem med drugim piše, da je tudi begunec in po 40-tih neuspelih kariernih poskusih danes strasten in večkrat nagrajeni podjetnik. Je soustanovitelj, glavni vizionar in pripovedovalec zgodb pri mednarodno priznani spletni video platformi, ki deluje kot “priročnik” za življenjske zgodbe in zaposlitve, WHATCHADO. Tudi s slednjim Ali ostaja zvest iskanju resničnega poslanstva posameznika.

 

 21. SEMPL
 21. SEMPL

Uredništvo DOSTOP.si

Administrator portala DOSTOP.si.

Sorodni članki

Back to top button