ŠportZabava

Tradicionalne Lampiončkove igre napovedale koncertni del 7. junija

Maj je in čas je za Lampiončke! Kot prvič pa so letos Lampiončkove igre potekale nekaj tednom pred zabavnim koncertnim delom. Na igrah so se prijavljene ekipe spopadle v ulični košarki, malem nogometu in v tekmovanju na napihljivih blazinah. Pripravile so enkraten pozdrav glasbenemu delu Lampiončkov, ki bo sledil 7. junija.

Že tradicionalno je maj čas za Lampiončke, letos pa so Lampiončkove igre koncertno dogajanje, ki sledi 7. junija, naznanile že nekoliko prej. Za organizacijo izvrstnega študentskega športnega dneva sta moči združili Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) in Univerzitetna športna zveza Maribor oz. Zdrava Zabava.

Praznik študentov in športa

Lampiončkove igre so se odvijale 17. maja, na dan študentov Univerze v Mariboru. Prijavljene ekipe so se pomerile v igranju ulične košarke in malega nogometa ter v tekmovanju na napihljivih blazinah.

šport, ŠOUM, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Vzajemna, Kislo zelje, v družbi prijateljev, Oddelek za interesne dejavnosti, Lampiončki, Zdrava zabava, nogomet, košarka, Dejan Glazer, Univerzitetna športna zveza Maribor
Po UŠC Leona Štuklja sta se na dan študentov širila pozitivna energija in športni duh.

Tekmovanji iz malega nogometa in ulične košarke sta se začeli že v zgodnjih dopoldanskih urah, zaradi nestanovitnega vremena pa sta potekali v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja.

Prijave za vse športne discipline povsem polne

Na tekmovanju iz malega nogometa oz. futsala je sodelovalo 8 ekip, kot najboljša pa je slavila ekipa EPF, ki ji je sledila ekipa Breg-Turnišče na drugem mestu in Slatina z bronom.

šport, ŠOUM, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Vzajemna, Kislo zelje, v družbi prijateljev, Oddelek za interesne dejavnosti, Lampiončki, Zdrava zabava, nogomet, košarka, Dejan Glazer, Univerzitetna športna zveza Maribor | Najboljše ekipe vsake kategorije …
šport, ŠOUM, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Vzajemna, Kislo zelje, v družbi prijateljev, Oddelek za interesne dejavnosti, Lampiončki, Zdrava zabava, nogomet, košarka, Dejan Glazer, Univerzitetna športna zveza Maribor | … so ponosno prejele pokale Lampiončkovih iger.

  Istočasno se je v drugem delu dvorane odvijalo tekmovanje iz ulične košarke (3×3). Tudi v tej disciplini je tekmovalo 8 ekip, najboljša pa je bila ekipa Konjice. Drugo mesto so si priigrali ekipa Saša Zagorac, tretje pa 3….

  V popoldanskem času je sledilo še tekmovanje na napihljivih blazinah, na katerem so se ekipe med seboj pomerile v vrsti zabavnih, spretnostnih in družabnih iger. Prvo mesto mešanih “napihljivih” disciplin je osvojila skupina Vmajuhi, drugo mesto skupina Kislo zelje in tretje Flatmates.

  šport, ŠOUM, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Vzajemna, Kislo zelje, v družbi prijateljev, Oddelek za interesne dejavnosti, Lampiončki, Zdrava zabava, nogomet, košarka, Dejan Glazer, Univerzitetna športna zveza Maribor | V vrsti zabavnih in razgibanih iger so se pomerile mnoge ekipe …
  šport, ŠOUM, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Vzajemna, Kislo zelje, v družbi prijateljev, Oddelek za interesne dejavnosti, Lampiončki, Zdrava zabava, nogomet, košarka, Dejan Glazer, Univerzitetna športna zveza Maribor | … in najbolje so se odrezali Vmajuhi.

   “V družbi prijateljev”

   Dogodek v organizaciji Oddelka za interesne dejavnosti ŠOUM in Zdrave Zabave je potekal s pomočjo pokroviteljstva Radenske in Sharka. Na dogodku so se obiskovalci lahko seznanili z dejavnostmi organizacij BEST Maribor, Študentska organizacija Slovenije, mojedelo.com, La Popsi, NIJZ in Vzajemna, ki so na stojnicah promovirali svoje delovanje.

   Na Lampiončkovih igrah (in nasploh po celotnem Študentskem kampusu) so organizatorji še posebej prijazno vabili na koncertni del Lampiončkov, ki sledi 7. junija. Ob tej priložnosti je predsednik ŠOUM, Dejan Glazer, izrazil veselje, da bodo po treh letih ponovno lahko organizirali Lampiončke – to leto v nekoliko drugačni obliki. Napovedal je tudi nastopajoče, ki bodo študente zabavali čez tri tedne: to bodo Big foot mama, Joker Out, Mrfy, Alo!Stari, Help! Beatles tribute, Ice on fire in Farty Animals. “V glavnem: noro bo, vabljeni vsi študenti!”.

   Sara VOCOVNIK
   Patrik KOCIPER
   ikona snemalec Nejc VEHOVEC

   Sara Vocovnik

   Novinarka

   Sorodni članki

   Back to top button