Šport

Slovenski e-šport v mednarodne povezave

Čeprav med slovenskimi igralci in prireditelji tekmovanj v e-športu še niso dorečene vse podrobnosti in še vedno manjka enotnost, je Slovenija avgusta dobila prvo E-športno zvezo Slovenije.

E-športna zveza Slovenije (EŠZS) oz. novo vodstvo na čelu s predsednikom Denisom Kostjarovom je bilo zelo aktivno. EŠZS je namreč že bila sprejeta v Mednarodno federacijo za e-šport (ESF). Cilj zveze je popularizacija in regulacija e-športa v Sloveniji. Poleg tega še standardizacija pravil in postopkov za državna tekmovanja in državne lige, ter organizacija in podpora pri organizaciji uradnih tekmovanj.

Kratkoročni cilji in načrti zveze so predvsem povečati število e-športnikov in uradnih e-športnih ekip. Dodatno si želijo, da se e-šport prizna kot šport, ustanovitev uradnega državnega prvenstva ter povečati članstvo v zvezi. Več o zvezi najdete na eszs.si

“Čaka nas veliko dela, predvsem pa si želimo v svoje vrste privabiti prav vse, ki jih to področje v Sloveniji zanima. Slovenija je premajhna, da bi imeli več zveze,” je za STA povedal Kostjarov. Ta med kratkoročnimi cilji zveze omenja uveljavitev doma in priznanje s strani pristojnih institucij. Prav tako omenja tudi izvedbo kvalifikacijskih tekmovanj za svetovno prvenstvo v Izraelu.

 

Sorodni članki

Back to top button