Novice

V Berlinu je razneslo akvarij z milijon litri vode in 1500 tropskimi ribami

V avli hotela Radisson Blu v središču Berlina je danes razneslo največji cilindrični akvarij na svetu AquaDom z milijon litrov vode, v katerem je bilo približno 1500 tropskih rib. Zaradi steklenih drobcev sta bili poškodovani dve osebi, na kraj nesreče pa je hitro prispelo sto gasilcev.

V hotelu se je v jutranjih urah zaslišal močan hrup, nato pa je dele fasade hotela, kjer je bil akvarij, razneslo po ulici, je sporočil tiskovni predstavnik berlinske policije. Pri tem je poudaril, da nič ne kaže na to, da bi šlo za načrtovan napad na akvarij, vzrok incidenta pa za zdaj ni znan.

Velikanski akvarij je bil po navedbah gasilcev zelo hitro uničen, vseh približno 1500 rib, ki so živele v njem, pa je zdaj zunaj akvarija. V hotel je že bilo napotenih sto gasilcev, ki so okoli 350 hotelskih gostov pozvali k evakuaciji.

Ulica Karl-Liebknecht Strasse, glavna prometna žila v središču Berlina, na kateri se nahaja hotel, je trenutno zaprta zaradi ogromne količine vode na cesti. Policija opozarja, da se voda izliva tudi na sosednje ulice, in je ljudi pozvala k previdnosti.

AquaDom je sicer največji prostostoječi akvarij cilindrične oblike. V višino je meril 16 metrov, tehtal pa naj bi približno tisoč ton.

STA
Twitter

Sorodni članki

Back to top button