KulskoKultura

Hostel Pekarna je najgostoljubnejše mladinsko prenočišče

Na slavnostni razglasitvi zmagovalcev letošnjega natečaja “Moja Slovenija - lepa in gostoljubna”, ki ga izvaja Turistična zveza Slovenije, je mariborski Hostel Pekarna v kategoriji mladinskih prenočišč prejel prvo nagrado za najgostoljubnejše mladinsko prenočišče v državi.

Hostel Pekarna (HOP) je prejel še eno pomembno potrditev kakovostnega dela. Prejel je prvo mesto in naslov “Najgostoljubnejše mladinsko prenočišče” na letošnjem natečaju “Moja Slovenija – lepa in gostoljubna”, ki ga izvaja Turistična zveza Slovenije.

V svoji argumentaciji je žirija izpostavila, da ob lepo urejenih namestitev hostel aktivno sodeluje pri raznoraznih dogodkih in aktivnost. Gostom ponuja tematske sobe z zgodbo in nadstandardne apartmaje z lastno kuhinjo in kopalnico, ter možnost skupnih prostorov za druženje in razgibane aktivnosti na hodnikih.

Zmagovalno nagrado sta v imenu ekipe HOP-a in Mladinskega kulturnega centra Maribor prevzeli receptorka Maja Stoporko ter direktorica MKC Maribor Marja Guček. Hostel je na istem natečaju letos že osvojil tudi 2. mesto po izboru publike na osnovi spletnega glasovanja, ki se je zaključilo v septembru. HOP je sicer prvo mesto po izboru strokovne žirije za najgostoljubnejše mladinsko prenočišče osvojil že leta 2017, v letih 2016, 2019 in 2020 pa se je uvrstil na odlično 2. mesto.

Hostel Pekarna praznuje in nagrajuje

Hostel Pekarna v okviru praznovanja 10. obletnice vse do konca leta 2021 podarja 10% popust na vse nočitve. Hkrati vabi k domišljijskem likovnem natečaju pod naslovom »100-ka«, ki temelji na domišljiji vsakega posameznika. Vsak, ki bo narisal ali naslikal, kako bo Hostel Pekarna izgledal ob 100. obletnici, sodeluje v likovnem natečaju za glavno nagrado. Nagrada vsebuje brezplačno nočitev za dve osebi s samostojnim odkrivanjem Maribora s pomočjo vrečke Mini Adventures, dvema kartama za obisk Botaničnega vrta Univerze v Mariboru ter dvema povratnima kartama za gondolo na Pohorje.

Hostel Pekarna
Hostel Pekarna

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button