Potovanje

Hostel Pekarna praznuje 10. obletnico in nagrajuje

Hostel Pekarna, ki obratuje od leta 2011 in je del Kulturnega centra Pekarna, letos praznuje okroglo 10. obletnico svojega delovanja. V desetih letih se lahko pohvali z veliko dobrimi zgodbami na področju mladinskega turizma. 

Hostel Pekarna (HOP), ki je del mreže Popotniškega združenja Slovenije, v tem tednu praznuje svoj 10. rojstni dan. Z veseljem se spominjajo vseh dosežkov, ki so jih zabeležili v tem obdobju. Na primer tudi tega, da je v prvem desetletju obstoja gostil le malce manj kot 30.000 nočitev iz več kot 114 držav. Prav zaradi edinstvenih gostov se v HOP-u neprestano trudijo izboljšati storitve in dvigniti mladinsko prenočišče na višji nivo.

Ker so ob 10. obletnici obstoja prejeli številna čudovita voščila, spomine in lepe želje, so se odločili, da jih zberejo na enem mestu. Vsak dan bodo tako objavili eno na posebni podstrani, ki si jo lahko ogledate s klikom na tole povezavo.

Hostel Pekarna raste s tradicijo

Skozi leta se je hostel iz prenočišč za mlade spremenil v domač, prijeten namestitveni objekt, prijazen posameznikom, družinam in skupinam. Prostori so postali pisani in igrivi, s pridihom mestne zgodovine in tradicije. Sobe namreč skozi stenske plakate pripovedujejo Zgodbe Maribora (Rojstvo Maribora, Stara trta, Mariborsko obzidje…), hodnike pa krasijo družabne igre za najmlajše in mlade po srcu.

Sodelovali so s Slovensko turistično organizacijo pri projektu Zdaj je čas: Moja Slovenija, Drava Bike, Zavodom za turizem Maribor, Popotniškim združenjem Slovenije in drugimi. So pa tudi sami ogromno naredili za promocijo in prepoznavnost hostla, tako v Sloveniji kot tujini. Pridružili so se izdelavi zemljevida USE-IT, prav tako pa so naredili tudi lasten zemljevid Maribora in Kulturnega centra Pekarna. Posneli so veliko promocijskih videov hostla, Maribora in okolice ter sodelovali na raznih turističnih sejmih. Z namenom hostel približati ljudem, so zanje pripravili tudi več nagradnih iger z brezplačnimi nočitvami in drugimi nagradami.

Jubilejni popust in nagradna igra

Hostel Pekarna v okviru praznovanja 10. obletnice vse do konca leta 2021 podarja 10% popust na vse nočitve. Vabi tudi k domišljijskem likovnem natečaju pod naslovom »100-ka«, ki temelji na domišljiji vsakega posameznika. Vsak, ki bo narisal ali naslikal, kako bo Hostel Pekarna izgledal ob 100. obletnici, sodeluje v likovnem natečaju za glavno nagrado. To je brezplačno nočitev za dve osebi s samostojnim odkrivanjem Maribora s pomočjo vrečke Mini Adventures, dvema kartama za obisk Botaničnega vrta Univerze v Mariboru ter dvema povratnima kartama za gondolo na Pohorje.

Več o nagradni igri si lahko preberete na tej povezavi.

MKC
MKC

Sorodni članki

Back to top button