Potovanje

Morje: top destinacije za pozni dopust, ki niso na Hrvaškem

Z uvrstitvijo Hrvaške na rdeči seznam so se marsikomu porušili pozni morski načrti. Pravzaprav se ti karantena obeta, če obiščeš katerokoli balkansko državo, zato imamo zate nekaj predlogov, kam se lahko v septembru še odpraviš na morje.

Tako Hrvaška, kot tudi Črna gora in Albanija niso več varne države, k rdečemu seznamu pa se počasi pomika tudi Grčija. Lahko se sicer odpraviš na slovensko obalo, vendar te bo tam najverjetneje pričakala množica slovenskih turistov. Kam torej na morje? Če te tak dopust še vedno mika, lahko izbereš katero izmed spodnjih destinacij, ki niso tako zelo oddaljene od Maribora kot se zdi na prvi pogled.

Ciao bella!

Italija je ena izmed epidemiološko varnih držav in ob upoštevanju vseh ukrepov, boš lahko prav tam zakorakal v morje. Letos lahko pričakuješ tudi nekoliko manj turistov, predvsem septembra, zato je odlična izbira za pozni dopust.

Caorle (3 in pol ure vožnje)

Majhno italijansko mestece te bo očaralo s peščenimi plažami in prijetnim, nekoliko plitvim morjem. Iz lastnih izkušenj ti povem, da si lahko tudi konec septembra obetaš primerno temperaturo za kopanje. Na poti do tja se lahko ustaviš še v Lignanu ali Bibionah in uživaš v peščenih plažah.

Rimini (6 ur vožnje)

Čeprav so v Italiji pred kratkim zaprli klube in diskoteke po katerih je znan Rimini, pa te čakajo še druge lepote tega mesta. Peščena plaža bo potešila tvoje morske želje, antični ostanki pa bodo zapolnili tvoje popoldneve. Če te Rimini ne mika preveč, te bo na poti tja lepo presenetilo majhno ribiško mestece Cesenatico.

Dežela Ligurija (med 8 in 9 ur vožnje)

Morje
Ena izmed petih vasic Cinque Terre.

Če iščeš slikovito pokrajino, idilične vasice in pravljično morje, boš moral prevoziti večji del severne Italije. Tam lahko obiščeš katero izmed petih vasic Cinque Terre, ki so stisnjene ob strmo skalnato obalo. Morda te pot zanese v mesto Rapallo ali pa Portofino. V Liguriji skoraj ne moreš zgrešiti vrhunske morske destinacije.

Noch ein Bier bitte

Čeprav Nemčija na prvi pogled ni morska destinacija, pa sta Severno in Baltiško morje vseeno izjemno zanimiva izbira za dopust na morju. Voda sicer ni med tako topla kot v Sredozemlju, vendar pogumnih kopalcev to ponavadi ne moti.

Rostock (11 in pol ur vožnje)

Rostock je veliko pristaniško in univerzitetno mesto, ki pa ga kot letovišče lepo dopolnjuje območje Warnemünde, ki je 15 kilometrov oddaljeno od središča mesta. Več kilometrov dolga plaža bo poskrbela za vse tvoje želje: sončenje, jadranje, srfanje, kajtanje …

Rügen (12 ur vožnje)

Jasmund
Nacionalni park Jasmund na otoku Rügen.

Najbolj osončen del Nemčije prepredajo apnenčasti klifi, ki dajejo otoku Rügen pravljično podobo. Dolge bele plaže letovišč Binz, Sellin in Göhren bodo navdušile turista v tebi, ljubitelji narave pa se bodo z užitkom podali na polotok Jasmund, v narodni park.

 

Urška JAKOPIN
Unsplash
ikona snemalec Discover Europe, Tomáš Polášek, DW Travel

Urška Jakopin

Urednica

Sorodni članki

Back to top button