Šport

Fit Maribor predstavil od joge do teka – nekaj za vsakogar s športno žilico

V soboto je vse ljubitelje športa za dobro jutro prebudil dogodek Fit Maribor. Pričel se je v jutranjih urah in trajal vse do popoldneva, odvijali so se najrazličnejši dogodki: od joge, pilatesa, spoznali smo nekaj osnov vadbe z utežmi ter se podali na tek po Mariboru.

V soboto, 16. septembra, je v centru (Trg Leona Štuklja) ter po različnih delih Maribora potekal event Fit Maribor pod okriljem Bodifita. Dogodka so se lahko udeležili vsi, ki radi športajo ali svoj dan radi pričenjajo ob vadbi ali sproščanju. Na svoj račun so prišli vsi, tako starejši kot tudi najmlajši. Dogodek je potekal v okviru septembrskih dogodkov »Maribor INMotion«, ki nam je omogočil, da malce spremenimo običajno sobotno rutino.

Kaj vse smo počeli na Fit Maribor?

Vprašanje je, česa nismo? Ob 9. uri se je pričela vadba Fusion Balance, ki je udeležencem (in opazovalcem) dogodka omogočila jutranjo sprostitev in povezavo telesa in duha. Vadba je združila več vadbenih zvrsti: spoznali smo osnove pilatesa, mešanico različnih joga stilov in tudi osnove tai chi vadbe. Umirjeno vzdušje so omogočili tudi inštruktorji, ki so vse Fit Maribor udeležence vodili skozi posamezne vadbe. Fusion Balance vadba je poudarila umirjenost in hvaležnost. V ospredju so stale besede: »Čutiš hvaležnost, da si, to kar si.«

Vadba Fusion Balance je udeležence umirila in povezala.

Nato je v okviru Fit Maribor potekal tudi Power Justfit, vadba z utežmi. Vsi udeleženci so si lahko prilagodili obremenitev uteži in težavnost vaj. Med vadbo jih je spremljala tudi energična glasba. Med potekom vadbe smo se sprehodili tudi po stojnicah, kjer so se predstavljale fitness znamke ter sponzorji dogodka. Mimoidoči so lahko zavrteli kolo sreče, kupili fitnes pripomočke ali spoznali kaj novega o športih. Ne smemo pozabiti tudi na otroke! Ti so lahko uživali ob otroških igrah in vadbah vse do popoldneva.

Udeleženci so lahko osvojili tudi nagrade.

Vrhunec dneva je bil trening Cross City, ki je potekal po različnih lokacijah v Mariboru. Udeležence dogodka smo tako spremljali tudi na Glavnem trgu, Slomškovem trgu in Trgu svobode. Izvajale so se različne ciljne vaje. Nato je sledil tudi malce drugačen šport – ples. MM Dance vadba je združila strast do gibanja ter latino glasbo. Dogodku je naproti prišlo tudi prekrasno jesensko-poletno vreme, ki je vsem polepšalo že tako doživet dan.

Cross City smo spremljali tudi na glavnem trgu.

Iva KNEZ
Iva KNEZ

Iva Knez

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button