Šport

SP v rokometu se začenja danes: Slovenci za začetek s Savdsko Arabijo

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo danes igrala prvo tekmo na letošnjem svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem. Ob 18. uri se bo v dvorani Spodek v Katovicah pomerila s Savdsko Arabijo. Po današnjem obračunu jih v soboto čakajo Poljaki, dva dni kasneje pa še zadnja tekma v skupini B proti Francozom.

Primarni cilj slovenske izbrane vrste na letošnjem mundialu, kamor se je uvrstila po posebnem povabilu Mednarodne rokometne zveze (IHF), je preboj v drugi del tekmovanja. To jim prinaša eno od prvih treh mest v skupinskem delu, v tem primeru se bo nato med 18. in 22. januarjem v Krakovu pomerila s tremi najboljšimi izbranimi vrstami iz skupine A, kjer bodo nastopili Španija, Črna gora, Čile in Iran.

V primeru četrtega mesta v skupinskem delu tekmovanja bo svoje nastope nadaljevala v predsedniškem pokalu v Plocku, kjer jo čakajo tekme za razvrstitev od 25. do 32. mesta.

Izbranci slovenskega selektorja Uroša Zormana so na današnjem obračunu papirnati favoriti, a to bodo morali dokazati na igrišču. Vsi po vrsti napovedujejo resno in odgovorno igro, v njej ne bo kančka podcenjevanja do najmanj kakovostnih tekmecev v prvem delu tekmovanja. Z današnjo zmago želijo zadržati dobro voljo za veliko zahtevnejša obračuna proti ambicioznim Poljakom in imenitnim Francozom, ki tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu sodijo v krog glavnih pretendentov za končno zmago.

Slovenija je doslej na obeh dosedanjih dvobojih na svetovnih prvenstvih premagala Savdsko Arabijo. Na prvem v Franciji 2001 je zmagala s 35:22, na drugem v Španiji 2013 pa z 32:22.

Na sredini uvodni tekmi svetovnega prvenstva je Francija premagala Poljsko s 26:24. Pri Francozih je bil najboljši strelec Dika Mem s šestimi goli, sedem jih je za Poljsko dosegel Szymon Sićko.

STA
Facebook

Sorodni članki

Back to top button