Šport

EP za rokometašice v Ljubljani, Celju, Podgorici in Skopju se začenja

Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo danes v celjski dvorani Zlatorog igrala svojo prvo tekmo na letošnjem evropskem prvenstvu v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji. V skupini B jo najprej čaka obračun z imenitno Dansko, v nedeljo nato s kakovostno Švedsko, v torek pa še s Srbijo. Vse tekme se bodo pričele ob 18. uri.

Evropsko prvenstvo treh držav

Na letošnjem zaključnem turnirju stare celine bo nastopilo 16 reprezentanc. Poleg slovenske skupine B v Celju se bodo v skupini A v Ljubljani pomerile še rokometašice iz Norveške, Madžarske, Hrvaške in Švice. V skupini C v Skopju bodo zaigrale Francija, Nizozemska, Severna Makedonija in Romunija, v skupini D v Podgorici pa Poljska, Črna gora, Nemčija in Španija.

V drugi del tekmovanja se bodo uvrstile po tri najboljše reprezentance iz vseh štirih skupin, križata pa se skupini A in B ter C in D. Glavni del tekmovanja bo med 10. in 16. novembrom v ljubljanski dvorani Stožice, kjer bodo nastopile reprezentance iz skupine A in B, ter skopski dvorani Boris Trajkovski, kjer bodo tekmovale izbrane vrste iz skupine C in D. Obe polfinalni tekmi ter tekme za peto, tretje in prvo mesto bodo med 18. in 20. novembrom v Ljubljani.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rokometna zveza Slovenije (@rzs_si)

Slovenke si želijo v drugi krog

Primarni cilj slovenske reprezentance na domačem zaključnem turnirju je preboj v drugi del tekmovanja. Vanj se bodo uvrstile tri najboljše izbrane vrste iz skupine B, medtem ko bo zadnjeuvrščena reprezentanca končala nastope. Prve tekmice varovank črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića bodo Danke, ki so doslej trikrat zmagale na evropskih prvenstvih v letih 1994, 1996 in 2002.

Danke so v generalki za prvo evropsko prvenstvo v treh državah dvakrat za gol izgubile proti Norvežankam in Nizozemkam na tako imenovani zlati ligi v norveškem Stavangerju. Medtem so slovenske rokometašice dvakrat klonile proti Hrvaticam. Obe tekmi sta bili v Laškem, na prvem dvoboju so izgubile s 24:27, na drugem pa z 22:23.

STA
Facebook

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button