Šport

Tokrat na sporedu finalni študentski turnir iz odbojke

Kakor v minulem tednu se je tudi včeraj v okviru organizacije Zdrava Zabava odvijal finalni turnir, in sicer tokrat iz odbojke. Spremljali smo štiri študentske ekipe v njihovem živahnem boju za zmago.

Vzdušje v Športni dvorani Vrbanska, kjer so igrali študentski odbojkarji, je bilo ves čas zelo pozitivno. Že pred pričetkom turnirja smo bili priča intenzivni pripravi študentov na bitko, ki je sledila. Tekmovalci niso pokazali le znanja v izbranem športu, temveč tudi energetičnost in dobro voljo. Izstopala je njihova odločnost. Na turnir so prišli z jasno zastavljenim ciljem – zmago. Slišati ni bilo le zvokov odboja žog, turnir je namreč popestrila dobra glasba, ki je igralcem omogočila tudi miganje v ritmu in ne samo na parketu z žogo.

Za tretje mesto sta se na začetku turnirja pomerili ekipi Po Hofer ceni in DD AMS. Ob 21. uri pa sta na vrsto prišli ekipa World wide ter ekipa Kentucky fried šikens, ki sta se borili za prvo in drugo mesto.

Dvoboja sta številne gledalce držala na robu stola

Obe ekipi, ki sta tekmovali za tretje mesto, sta se odlično odrezali. V prvem polčasu je vodila ekipa Po Hofer ceni, ki je svojo vodilno pozicijo obdržala tudi skozi drugi polčas. Boj za tretje mesto se je tako končal z 2:0 za zmagovalno ekipo Po Hofer ceni. Po prvem dvoboju je nastopil krajši premor. Med njim so študenti v pričakovanju nadaljevanja tekmovanja opravljali aktivno ogrevanje s podajanjem žoge in zadnjimi popravki strategije, ki so jo kasneje prenesli tudi v prakso.

Turnir se je nadaljeval z bojem za prvi dve mesti, ki so si ga ogledali tudi številni igralci in glasno podpirali svoje priljubljene ekipe. V prvem polčasu je zmago odnesla ekipa World Wide, ki je na koncu uspela z rezultatom 2:0 doseči tudi prvo mesto.

Odlična podpora ter medsebojno sodelovanje.

Po koncu turnirja še podelitev in zahvala

Po končanem turnirju so sledile podelitve nagrad ter zahvala Marjanu Pučniku in organizatorjem iz Zdrave Zabave. V sklopu nagrajevanja so imenovali tudi naj igralko in naj igralca iz zmagovalne ekipe ter čestitali vsem sodelujočim. Ekipo, ki je zasedla prvo mesto, so sestavljali: Ajda Hozjan, Žiga Zagorec, Lana Radej, Oliver Kunovski, Ron Eberl, Adrijana Savevska in Filip Jovanov. Marjan Pučnik je izrazil navdušenje nad povezanostjo ekip. Na vprašanje, ali so študenti prikazali pravi pomen termina “teamwork”, je odgovoril: “Zmagovalna ekipa je bila sestavljena deloma iz Erasmus študentov, tako da je bila prisotna tudi delna jezikovna ovira, ampak študenti so ta termin definitivno prikazali.”

Nagrada
Pokali, ki so jih študenti pridobili ob zmagi.

Iva KNEZ
Isidora VELIČKOVIĆ
ikona snemalec Marcel VRBNJAK

Iva Knez

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button