PriložnostiŠport

Na Krvavec se vrača smučarsko-bordarski Red Bull Home Run

Letos se na Krvavec vrača tekmovanje Red Bull Home Run, namenjeno vsem ljubiteljem belih strmin.

Zmaga prvi v cilju

Smučarsko-bordarsko tekmovanje Red Bull Home Run se bo odvil v soboto, 25. marca 2023. Gre za zabaven in adrenalina poln dogodek, na katerega se lahko prijavi vsak, ki smuči ali desko obvlada dovolj, da se ne ustraši rdečih prog.

Vsi tekmovalci in tekmovalke startajo istočasno, zmaga pa gre v roke prvemu v cilju. Poleg skupne lestvice najboljših bo razglašen tudi najboljši na smučeh ali bordu, v ženski in moški kategoriji. Posebno nagrado pa bo prejel tudi najbolj kreativen udeleženec.

Proga bo potekala z vrha Krvavca, sprva v teku, v smeri zgornje postaje sedežnice Njivice, do mesta, kjer si udeleženci na noge pripnejo smuči ali deske in se v dolino poženejo po spomladanski progi. S kakšnim dodatnim ovinkom, da ne bo preveč enostavno. Cilj bo na krvavški plaži, še posebej zadnji del preizkušnje pa bo gotovo dodaten izziv za deskarje. Ti bodo morali za dober skupni rezultat v ciljno ravnino prinesti dovolj hitrosti in izbrati dobro taktiko. Tudi zato bo dirka napeta do konca, idealno za navijače, ki jih gotovo ne bo manjkalo.

Prejšnja leta je bilo podobno tekmovanje organizirano na Kaninu, a Red Bull Samo Gas še zdaleč ni enak dogodku Red Bull Home RunFilip Flisar, idejni vodja Red Bull Samo Gasa in reden udeleženec obeh, razloži razliko:

“Na Krvavcu vas jaz ne bom lovil, tako kot je bilo to na Kaninu. Tam je zmagal tisti, ki mi je bežal najdlje. Tudi proga je bila tam kar zahtevna, skoraj pravi smučarski kros, na Krvavcu pa bo primerna za vsakogar, ki zna vsaj solidno drseti po snežnih strminah. Na vrhu si natakneš svoj rekvizit, potem pa poln gas proti cilju. Zmaga tisti ali tista, ki bo v cliju pred ostalimi. Preprosto!”

Z dogodkom bomo obeležili tudi zaključek obratovanja smučišča, kot popestritev za konec krvavške sezone. Po dirki in podelitvi nagrad pa nas čaka še zaključna zabava.

Zagotovi se mesto na povezavi do dogodka Red Bull Home Run.

RedBull
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button