Kulsko

Čokoholiki pozor! Čokoladni glamping le streljaj iz Maribora

V Limbušu pri Mariboru so postavili Čokoladno vas, kjer se vse vrti okoli čokolade. Gre za projekt vsem znane kavarne s sladicami Teta Frida. Na nabrežju reke Drave je na voljo 12 glamping hišk za skupno 36 gostov.

Čokoladna vas se nahaja v Limbuškem zalivu, poleg Čokoladne manufakture Tete Fride, kjer podjetje Quadro izdeluje čokoladne in druge izdelke. Na tem mestu je bila prej že slaščičarna. Zdaj so jo temeljito prenovili in bo odprta vse dni v letu, ponujala pa bo tudi delavnice in različne družabne dogodke.

Privoščiš si lahko čokoladno masažo, uživaš v čokoladnem pivu ali pa uporabiš celo. čokoladne kondome.

V vasici stoji 12 montažnih hišk slovenskega proizvajalca, ki nosijo imena po treh vrstah kakava. Terase imajo razgled na krajinski park Mariborsko jezero. Vse je v znamenju čokolade – blazine so iz kakavovih zrn. V kopalnici lahko najdeš čokoladno milo, čokoladno zobno pasto in celo čokoladne kondome. Na mizi pa čokoladno pivo in čokoladni zajtrk.

Gostom so med drugim na voljo še čokoladna fontana, zunanji bazen, savna “na drevesu”, vinska klet, odprto ognjišče ob reki in splav, kjer bodo v poletnem času izvajali različne dogodke.

Z lokalnimi ponudniki sproti razvijajo tudi nove izdelke. Trenutno želijo ponudbo razširiti s čokoladno klobaso in sirom. Lani so si že prislužili dve prestižni mednarodni nagradi za čokolado in čokoladne izdelke – Academy of Chocolate in Great Taste.

Trajnostna pridelava in poštene cene čokolade

Čokolada, ki jo uporabljajo, je iz trajnostne pridelave. S tem namenom so se povezali z vasico Molly – Koyata na severu Liberije, v kateri globoko v tropskem gozdu živi okoli 40 ljudi. Podjetje Quadro jim pomaga preživeti z gojenjem kakava, s tem da jim je priskrbelo potrebno opremo, sadike, logistiko in strokovno znanje. Letos so tako zasadili že več kot 5000 sadik kakavovca, pridelek pa z odkupom po poštenih cenah uporabijo za izdelke Teta Frida.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button