IzobraževanjeKulsko

Najboljša študentka Univerze v Mariboru je Ana Lambić

Univerza v Mariboru je skupaj s partnerji družbo Elektro Maribor d.d., Energijo plus d.o.o. in OVEN Elektro Maribor d.o.o., izvedla razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru, s katerim želijo nagraditi najboljše študente za njihovo študijsko odličnost in jih motivirati pri nadaljnjem izobraževanju.

Na slavnostni prireditvi, kjer so se zbrali prof. dr. Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru, mag. Boris Sovič, predsednik uprave Elektra Maribor, Bojan Horvat, direktor družbe Energija plus ter odlični študentje, so razglasili najboljše tri uvrščene.

Letos v ospredju študentke

Strokovna komisija za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru, ki ji je predsedoval izr. prof. dr. Urban Bren, prorektor za prenos znanja Univerze v Mariboru, je odločila, da je najboljša študentka Univerze v Mariboru Ana Lambić, študentka 1. letnika magistrskega študijskega programa Organizacija in management kadrovskih in izobraževalnih sistemov na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru. Pohvali se lahko z uvrstitvijo med najboljših 5 % študentov v generaciji in s povprečno oceno 9,50. Svojo študijsko odličnost dopolnjuje z aktivnim sodelovanjem kot študentska tutorka ter demonstratorka. Prav tako je članica Študentskega sveta in Akademskega zbora Fakultete za organizacijske vede. Komisijo je še dodatno prepričala s sodelovanjem na konferenci in z objavljenim znanstvenim prispevkom na temo Ekosistem organizacij v dobi digitalizacije. Danes bo v svojo zbirko uspehov lahko dodala tudi nagrado za najboljšega študenta Univerze v Mariboru v študijskem letu 2018/2019.

Drugo mesto pripada Ani Gregorc, študentki 2. letnika magistrskega študijskega programa Organizacija in management kadrovskih in izobraževalnih sistemov na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru. Študentka se uvršča med 5 % najboljših študentov v svoji generaciji in ima povprečno oceno 9,82. Ob zavidljivih uspehih na študijskem področju je izjemno aktivna tudi na raziskovalnem področju. Aktivno je vključena v raziskovalno delo v okviru Javnega razpisa pri projektu “Celostna konceptualna in idejna zasnova spletne strani Zaposlitvenega centra Korak”. Je članica Študentskega sveta Fakultete za organizacijske vede in je vključena v sistem tutorstva.

Tretje mesto je dosegla Martina Medved, študentka 6. letnika enovitega magistrskega študijskega programa Splošna medicina na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru. Študentka se uvršča med 5 % najboljših študentov v svoji generaciji in ima povprečno oceno 9,55. Opravljala je znanstveno-raziskovalno dejavnost na Kliniki za pediatrijo in za to tudi prejela Dekanovo priznanje za raziskovalno nalogo.

Najboljša študentka Univerze v Mariboru je prejela denarno nagrado v višini 600 €, ki jo podarja Elektro Maribor d.d., drugo uvrščeni je podjetje Energija plus d.o.o. podarilo nagrado v vrednosti 400 €, med tem ko je bila tretje uvrščena s strani podjetja OVEN Elektro Maribor d.o.o. nagrajena z 200 €.

 

 UM
 um.si

Sorodni članki

Back to top button