FotoŠportVideo

Run4Motion je v Maribor vrnil mali maraton

Z udeležbo na maratonu Run4Motion presegli pričakovanja organizatorjev

Po letih premora se je na mariborske ulice vrnil polmaraton. Tekaška prireditev Run4Motion je vključevala različne proge, najdaljša je bila dolga 21 kilometrov. Udeležilo se ga je 700 tekačev, polovica prijavnin bo podarjena Rdečim noskom.

V Mariboru je torej potekal dobrodelni maraton Run4Motion, ki spodbuja zdravo življenje med vsemi. Namenjen je namreč tako mladim, kot tistim malo starejšim. Tekli so otroci, starejši in tudi celotne družine, ki so skupaj pritekle na cilj. Mnogo je bilo tudi zastopnikov podjetij, med njimi tudi Porsche Maribor s svojo ekipo.

polmaraton, Run4Motion, tek, Maribor,
Rdeči noski, ki skrbijo za nasmehe otrok, so za njih poskrbeli tudi na maratonu.

Porsche Maribor je organizacijo dogodka prepustil Univerzitetni športni zvezi Maribor. Pod imenom Zdrava zabava je ta namreč že organizirala mnogo uspešnih športnih dogodkov. Častno pokroviteljstvo je prevzel predsednik Borut Pahor, projekt pa so podprla mnoga podjetja, od Zavarovalnice Save, Nove KBM pa do Mestne občine Maribor. Dobil je tudi certifikat AIMS- mednarodne zveze za maratone in cestne teke in IAAF – mednarodne atletske zveze.

Tek po centru in obrobju mesta Maribor

Vsakemu, ki je bil na ta dan v Mariboru, je bilo jasno, da se je dogajalo nekaj velikega. To je nakazovala že gneča v mestu, saj je bil v času dogodka promet delno oviran. Poleg tega so sponzorji maratona poskrbeli za razne stojnice ter igrala za otroke, tako da se je živahno dogajanje videlo že od daleč.

Uradni del dogodka se je pričel z otroškimi teki in teki starostnikov. Nato sta krajši nagovor podala predsednik Športne zveze Maribor Tomaž Barada, ki je bil tudi ambasador teka, ter Boštjan Pepevnik, direktor Porsche Maribor.

polmaraton, Run4Motion, tek, Maribor,
Primerna osvežitev z vodno prho malo čez polovico maratona.

Po govorih sta se hkrati začela dva Run4Motion teka, najdaljša desetka – 13 kilometrski ter 21 kilometrski tek. Desetka je potekala od Porscheja na Ptujski cesti in do centra mesta, polmaraton pa vse do Porsche Maribor na Šentiljski. V centru je bilo tudi poskrbljeno za razvedritev, saj je bil postavljen koridor iz Volkswagen avtomobilov, na Studenški brvi je tekače pričakala še osvežitev z vodno prho. Za daljšima tekoma se je začel še krajši, 5 kilometrski tek.

Po uspešno opravljenih tekih je potekala podelitev medalj in nagradno žrebanje za vse sodelujoče. Na krajši progi sta bila najhitrejša Klemen Španring in Špela Gonza. Najdaljšo desetko sta prva premagala Matej Šturn in Mateja Mlinar. Na polmaratonu je med tekmovalci zmagal Vinko Jost. Najhitrejša tekmovalka pa je bila Helena Javornik, ambasadorka dogodka in najuspešnejša slovenska tekačica vseh časov.

Živahno druženje ob stojnicah sponzorjev se je nadaljevalo tudi po podelitvi medalj. Stojnice s sponzorji so tekačem nudile tekoče osvežitve, hrano, masažo stopal in še mnogo kaj. Dogajanje so še dodatno popestrili Rdeči noski, za katere je bila namenjena polovica prijavnin.

 

 Mojca KUPČIČ
 Nejc VEHOVEC
ikona snemalec Miha HORVAT

Sorodni članki

Back to top button