Šport

Nov spodrsljaj Barcelone: Nike dostavil navijaške drese z napako

Po blamaži v ligi prvakov proti Bayern Münchnu, nato zapletu okoli glavnega zvezdnika Lionela Messija in "ljudskem referendumu" za odstavitev predsednika Josepa Marie Bartomeua ima španski nogometni velikan Barcelona novo težavo. Proizvajalec športne opreme Nike je v klubske trgovine dostavil drese z napako - po nekaj pranjih izgubijo barve.

Gre za celotno kolekcijo originalnih dresov, ki se v uradnih trgovinah v Barceloni prodajajo po 90 evrov. Po poročanju različnih španskih medijev so brez napake le dresi iz dražje kolekcije, Vapor Match, ki stanejo 140 evrov.

Barcelona od proizvajalca opreme zahteva 15 milijonov evrov odškodnine. V primeru neizpolnitve zahteve pa grozi, da bo zadevo predala sodišču, poroča športni časnik As.

To je bila zadnja kaplja čez rob slabega poslovanja kluba oziroma njegovih šestih uradnih trgovin v glavnem mestu Katalonije. Po pisanju Asa so vse skrajšale delovnike. Dve največji trgovini na stadionu Camp Nou in v središču mesta, ki se razprostirata na 1500 kvadratnih metrih, pa obratujeta le v popoldanskem času.

Prodaja majic, ki za mnoge klube predstavlja občuten delež v proračunu, je padla tudi zaradi nizkega števila turistov v Barceloni. To je posledica koronske krize in dejstva, da je bil Messi že na izhodnih vratih kluba. Prodaja majic z njegovim priimkom je v prvem mesecu sezone, se pravi septembra, padla za 85 odstotkov.

Težavam Barcelone ni videti konca. Katalonske oblasti so ta teden zaradi širjenja okužb za naslednjih 14 dni zaprle oziroma omejile delovanje trgovin na 30 odstotkov predvidenega delovnega časa.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button