NoviceŠport

Svetovne univerzitetne igre: Tretji dan nastopala Jagoda Tkalec, ostali na ogledu pand

Tretji tekmovalni dan Svetovnih univerzitetnih iger je postregel z enim samim slovenskim nastopom. Jagoda Tkalec, naša edina strelka, je po prvem delu kvalifikacij zasedla 20. mesto, drugi del jo čaka danes dopoldan, kjer bo skušala svoj rezultat izboljšati. Ostali slovenski športniki in športnice so prost del dneva izkoristili za ogled znamenitost Čengduja.

Na tekmi posameznic je tretji dan tekmovanja nastopala Jagoda Tkalec, ki je pričela s prvo polovico kvalifikacij in zasedla 20. mesto. S svojim nastopom ni bila tako zadovoljna, vsekakor pa si želi jutri popraviti rezultat. Po tekmi je strnila nekaj misli in občutkov: “Začela sem pripravljena s primerno probo, prejšnji dan sem vse nastavila, potem pa sem se lomila štiri serije. Ni šlo. Dve zadnji sta bili solidni. Od hitrega dela pričakujem malo več, ker mi je letos celo leto šel dobro s stabilnim rezultatom in v povprečju bolje kot precizni del.”

svetovne univerzitetne igre

Preostali del reprezentance je izkoristil prost dan za treninge in obisk različnih znamenitost. Organizator ponuja različne brezplačne vodene izlete, kjer lahko udeleženci Svetovnih univerzitetnih iger podrobneje spoznajo kulturo mesta Čengdu. Eden izmed izletov je tudi obisk Baze za vzrejo velikih pand, po katerem je mesto Čengdu zelo znano.

Ritmični telovadki Brigita Krašovec in Nastja Podvratnik sta povedali, da so se jima pande zdele prikupne, a so bile zelo lene. “Naučile smo se, da veliko pojejo in da njihovi iztrebki v bistvu lepo dišijo,” sta še dodali slovenski športnici.

SUSA / EJ
SUSA

Sorodni članki

Back to top button