Šport

Kyrie Irving na premiernem nastopu za Dallas s 24 točkami

Košarkarji Dallasa so v severnoameriški ligi NBA v gosteh premagali ekipo Los Angeles Clippers s 110:104. Zaradi poškodbe še vedno ni v ekipi slovenskega zvezdnika Luke Dončića, je pa nova okrepitev Kyrie Irving na prvi tekmi za zmago prispeval 24 točk.

“Pripravljen sem sprostiti nekaj pritiska, ki je na njegovih ramenih”

Kyrie Irving se je v Dallas preselil iz Brooklyna, prestop so izvedli v nedeljo, v torek pa je opravil prvi trening. Danes ponoči je z Markieffom Morrisom, ki prav tako prišel iz Brooklyna, odigral prvo srečanje.

Dončić je zaradi poškodbe pete sicer pripotoval v Los Angeles, a na tekmi še ni zaigral. Številni ameriški mediji, med njimi tudi ESPN, so po uvodnem treningu z novo ekipo povzeli Irvingove besede s konference, na kateri je spoštljivo govoril o 23-letnem Ljubljančanu.

“Končno bom lahko igral z enim od teh strašnih Evropejcev. Neverjetno je, kako Dončić prevladuje na način, ki ga nismo videli vse od Larryja Birda,” je dejal Irving. “Luka je vseskozi v igri za najkoristnejšega igralca lige. Sploh me ne skrbi, kako bova sodelovala na igrišču. Pripravljen sem sprostiti nekaj pritiska, ki je na njegovih ramenih, saj želim skupaj z njimi biti vodja na parketu,” je dodal v Avstraliji rojeni Irving.

V zadnjem času je nosil breme uspeha Brooklyna po poškodbi Kevina Duranta, z vodstvom mrežic pa se ni uspel pogoditi glede nove pogodbe. Zaradi tega je tudi zahteval menjavo.

To je nato opravil Dallas, ki je v zameno za Irvinga in Morrisa k Nets poslal Doriana Finney-Smitha, Spencerja Dinwiddieja ter tri izbore na naborih v letih 2027 (2. runda) in 2029 (1. in 2. runda).

“Zdaj si želim zgolj igrati košarko, igrati z Dončićem ter uživati v njegovem talentu ter talentu ostalih soigralcev. Želim si, da skupaj delamo na vsem potrebnem in osvajamo naslove,” je še dodal Irving.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dallas Mavericks (@dallasmavs)

Sodelovanje Irvinga in Dončića na prihodnji tekmi

Odlični organizator igre sicer velja za zelo kontroverzno figuro ameriške košarke. Zaradi številnih zapletov in komentarjev se je večkrat znašel v nemilosti tako vodstva lige kot ekip, v katerih je igral. Na novinarski konferenci je odgovarjal tudi na tematiko antisemitizma in nespoštovanja, ki ga je čutil od vodilnih mož Brooklyna.

“Želim igrati v klubu, ki me ne zgolj tolerira. Želim, da me obravnavajo na način, da se počutim spoštovano. V času igranja za Brooklyn sem večkrat čutil drugače. Sem velik garač, a nihče ne govori o tem, zgolj o stvareh zunaj parketa. Zdaj želim spremeniti diskurz, da napišem svojo zgodbo ter se osredotočim na stvari, ki jih lahko nadzorujem,” je še zaključil Irving.

V karieri ima v 12 sezonah v NBA povprečje 23,3 točke na tekmo ter 5,7 asistence. V tej sezoni je na 40 tekmah za Brooklyn v povprečju dosegel 27,1 točke, 5,1 skoka ter 5,3 podaje na tekmo.

Njegov točkovni izkupiček je bil na njegovem premiernem nastopu za Dallas najboljši na tekmi. Enako število točk je na drugi strani dosegel tudi Norman Powell. Pri Dallasu jeTim Hardawaydodal 19 točk, Reggie Bullockpa 18.

Navijači pa bodo morali na težko pričakovano sodelovanje Irvinga in Dončića še počakati, saj je Luka izpustil tretjo zaporedno tekmo. A po poročanju spletne strani lige se je že pridružil ekipi v Los Angelesu in bo morda že nared za nastop na naslednjem obračunu.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button