Tehnologija

Kickstarter: Slovenska pametna ptičja hišica zbrala že čez milijon evrov

Projekt pametne ptičje hišice Bird Buddy, za katerim stoji pretežno slovenska podjetniška ekipa, na globalni spletni platformi za množično financiranje Kickstarter nadaljuje uspešno kampanjo. Do zdaj so prepričali že več kot 7400 podpornikov, s pomočjo katerih so do danes zbrali že 1,16 milijona evrov sredstev.

Ob začetku kampanje so si za osnovni cilj postavili zbrati 50.000 evrov. Kampanjo zbiranja sredstev imajo sicer namen zaključiti 14. januarja 2021, je še razvidno s spletne strani projekta na platformi Kickstarter, ki je dosegljiva na povezavi sta.si/qbyt58.

Osnovni komplet pametne ptičje hišice Bird Buddy zajema sodobno zasnovano ptičjo hišico s posodo za ptičjo hrano in snemljivim modulom. Ta vključuje vgrajeno majhno video kamero z mikrofonom in senzorjem za zaznavanje gibanja.

Omenjeni senzor zazna prihod ptice in o tem prek brezžične povezave in mobilne aplikacije obvesti imetnika ptičje hišice. Uporabnik lahko potem s pomočjo aplikacije naredi fotografijo ptice, medtem ko se ta mudi v ptičji hišici.

Aplikacija s pomočjo tehnologij umetne inteligence tudi prepozna vrsto ptice. Uporabniku pa omogoča tudi urejanje in deljenje fotografij ptic, ponuja mu tudi nasvete glede primerne hrane za posamezne vrste ptic. Z vgrajenim mikrofonom prepozna vrsto ptice tudi po njenem oglašanju.

V skladu z načrtom bodo s proizvodnjo ptičjih hišic začeli sredi leta 2021. S spletne strani Kickstarter pa je razvidno, da jih bodo podpornikom začeli dobavljati predvidoma septembra 2021.

Najuspešnejši slovenski projekti na platformi Kickstarter

Bird Buddy je po obsegu zbranih sredstev doslej najuspešnejši slovenski projekt na platformi Kickstarter. Najuspešnejša slovenska kampanja na platformi pred tem je bilo električno kolo Flykly, s katerim so njegovi avtorji zbrali nekaj več kot 700.000 dolarjev.

Sledijo lebdeči gramofon Mag-Lev (552.000 dolarjev), kavomat Gina blagovne znamke Goat Story (502.000 dolarjev), kavni lonček Goat Mug iste blagovne znamke (458.000 dolarjev) in električni skiro Smart Ped blagovne znamke Flykly (385.000 dolarjev).

 

 

STA
Bird Buddy
ikona snemalec Bird Buddy

Sorodni članki

Back to top button