Šport

Mešana štafeta nordijskih kombinatorcev do srebra na OI mladih

Slovenska mešana ekipa nordijskih kombinatorcev v postavi Aljaž Janhar, Tia Malovrh, Teja Pavec in Lovro Percl Seručnik je osvojila naslov mladinskih olimpijskih podprvakov v Južni Koreji.

Po skakalnem delu preizkušnje je slovenska štafeta zasedala šesto mesto z zaostankom 46 sekund za vodilno Norveško. Na 4 x 3,3 km so nato Slovenci prikazali dobro tekaško predstavo in se s skupno najboljšim časom prebili vse do drugega mesta.

Na koncu so za 14,4 sekunde zaostali za Finsko, ki je po skokih zasedala drugo mesto s 13 sekundami zaostanka za Norveško. Bron so z zaostankom 23,2 sekunde osvojili Italijani, ki so bili po skokih tretji s 15 sekundami zaostanka za prvim mestom. Norvežani so na koncu zasedli peto mesto z zaostankom več kot minute za Finsko.

Slovenska štafeta se v domovino vrača s tremi medaljami, že prihodnji teden pa bodo nordijski kombinatorci imeli novo priložnost za dokazovanje na domačem mladinskem svetovnem prvenstvu v Planici, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

Šesto odličje za Slovenijo

To je za slovenski tabor že šesto odličje. Na posamični tekmi nordijskih kombinatorcev sta Teja Pavec in Tia Malovrh osvojili srebrno in bronasto odličje. Ela Sever je v biatlonu osvojila srebrno odličje, dve zlati medalji pa so pred tem osvojili že smučarski skakalci: mešana ekipa v smučarskih skokih, v kateri so nastopili Ajda Košnjek, Enej Faletič, Urban Šimnic in Taja Bodlaj ter Bodlajeva na posamični tekmu v začetku mladinskih olimpijskih iger.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button