Šport

Tudi letos sta športnika Maribora postala Ilka Štuhec in Ivan Trajković

V Mariboru so se poklonili največjim športnim uspehom preteklega leta. Za naj športnico in športnika Maribora 2019 med posamezniki sta bila ponovno izbrana smučarka Ilka Štuhec in taekwondojist Ivan Trajković. Med ekipami sta na vrhu ostali ekipi Nogometnega kluba (NK) Maribor in Odbojkarskega kluba Nova KBM Branik.

Poleg Ilke Štuhec sta se med najvidnejše predstavnice mariborskega športa uvrstili še plavalka Katja Fain na drugem in taekwondojistka Urša Terdin na tretjem mestu. Med moškimi je takoj za taekwondojistom Ivanom Trajkovićem drugo mesto zasedel jadralec Žan Luka Zelko in tretje mesto plavalec Martin Bau.

Med trenerji je največji pečat v preteklem letu pustil Bruno Najdič iz Odbojkarskega kluba (OK) Nova KBM Branik, so po podelitvi priznanj sporočili iz Športne zveze Maribor.

Slovesna prireditev, na kateri nagrade delijo že od leta 1973, je potekala v hotelu Habakuk. Naj športnica in športnik ter naj ženska ekipa se zaradi športnih obveznosti niso uspeli udeležiti nocojšnjega dogodka. Tako so na odru prevladovali nogometaši NK Maribor, ki so postali naj moška ekipa leta.

Kot najboljša ekipa v individualnih športih je bil prepoznan Kegljaški klub Konstruktor. Kot najbolj perspektivna športnika pa Tyra Barada, ki je osvojila naslov evropske in svetovne mladinske prvakinje v taekwondoju ITF in naslov evropske mladinske prvakinje v kickboxu. Ter Rok Možič, najboljši igralec 1. odbojkarske državne članske lige.

Priznanje za posebne dosežke sta prejela član OK Maribor Uroš Planinšič. Uroš je bil del reprezentance, ki je osvojila srebrno kolajno na evropskem prvenstvu. Trener OK Maribor Sebastijan Škorc, ki je bil pomočnik glavnega trenerja te reprezentance.

Plaketo Mirana Cizlja sta prejela Bojan Horvat za dolgoletno uspešno vodenje Kolesarskega kluba Branik in Miran Potnik za dolgoletno uspešno delo v taborniški organizaciji.

Na področju športa invalidov je bilo izpostavljeno Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor, med športniki pa moška ekipa balinarjev medobčinskega društva delovnih invalidov Maribor, Sanja Debevec (bowling, odbojka) in tenisač Marino Kegl.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button