Šport

Srebrna kolajna v smučarskih skokih na ZOI mladih

Mark Hafnar je osvojil srebrno kolajno v smučarskih skokih na zimskih olimpijskih igrah mladih športnikov v Lozani. Član SK Triglav Kranj je v nordijskem centru Les Tuffes v francoski Juri s finalno daljavo 89 metrov (247,1 točke) poskrbel za četrto slovensko kolajno na letošnjih ZOI mladih.

V prvi seriji je 17-letni Mark Hafnar poskrbel za četrti najboljši dosežek. Njegov skok 91 metrov pa je bil drugi najdaljši. V finalu pa je skočil na stopničke za še peto slovensko kolajno v posamičnih preizkušnjah v smučarskih skokih na ZOI mladih.

Prav na vseh treh izvedbah zimskih olimpijskih iger mladih športnikov so mladi slovenski skakalci osvajali odličja. V Lillehammerju pred štirimi leti sta bila zlata Ema Klinec in Bor Pavlovčič. Na prvih ZOI mladih v Innsbrucku pred osmimi leti je bil zlat Anže Lanišek, Urša Bogataj pa bronasta.

Hafnar je nase opozoril že tik pred odhodom v Švico na igre mladih z zmagama na tekmah alpskega pokala v Oberstdorfu, na veliki skakalnici.

V skokih je zmagal Avstrijec Marco Wörgötter, ki je vodil že po prvi seriji. Drugi Slovenec Jernej Presečnik je osvojil šesto mesto.

Hafnarjeva je že četrta slovenska kolajna na letošnjih ZOI mladih v Lozani. Alpski smučar Rok Ažnoh je srebro osvojil v superveleslalomu. Maks Perčič in Tjaš Lesničar pa sta osvojila zlato in srebro kot člana mednarodno mešanih zasedb na turnirju hokeja 3 na 3. Njuni kolajni ne štejeta v nacionalno kvoto, tako da ima Slovenija uradno na ZOI mladih, upoštevajoč dosežke iz Innsbrucka, Lillehammerja in Lozane, 14 kolajn.

Slovenija je imela finalista tudi v sprinterski preizkušnji smučarjev tekačev. Za kolajne se je boril 18-letni Anže Gros in v razburljivem finalu osvojil peto mesto. Tekmovalec iz Mlake pri Kranju, ki je pozimi tekač na snegu, poleti pa trenira atletiko ter tek na 1000 in 1500 metrov, je bil edini ne-Skandinavec v finalu sprinterske preizkušnje na 1,5 km progi v prosti tehniki.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button