Šport

Na Pohorje prihaja Downhilka – 12-urna vzdržljivostna smučarska preizkušnja

Mariborsko Pohorje bo med 16. in 18. januarjem 2020 prvič gostilo 12-urno smučarsko preizkušnjo, namenjeno tako rekreativnim kot profesionalnim športnikom. Ambasadorka 12-urnega izziva Downhilka je slovenska smučarska šampionka Ilka Štuhec.

Tekmo bodo organizirali Smučarsko društvo i-ski in Smučarski klub ASK Branik, pod okriljem katerega deluje tudi Smučarska šola Ilke Štuhec. Obiskovalcem želijo poleg nove snežne preizkušnje zagotoviti predvsem veliko zabave.

Rad smučaš in iščeš izzive? Prijavi se na 12-urno vzdržljivostno smučarsko preizkušnjo Downhilka.

Downhilka 12 h Challenge bo v slovenski prostor prinesla nekaj novega. Tako rekreativni kot tudi profesionalni smučarji in deskarji bodo preizkušali svoje zmožnosti in se potegovali za zmago in laskavi naziv najbolj vzdržljivega smučarja. Izziv Downhilka sledi vzoru nekdanje epske 24-urne preizkušnje v ameriškem Aspnu.

Ambasadorka tekmovanja je Ilka Štuhec, trenutno naša najuspešnejša smukačica. Tekmovanje je poimenovano po njej, saj je skovanka njenega imena in angleškega izraza za smuk. Ilka je v zadnjih letih dokazala, da lahko kljub temu, da v Sloveniji ni nobene smukaške proge, slovenci dosegamo odlične smukaške rezultate.

12 ur smučanja tudi za dober namen

Tekmovalci bodo na Mariborskem Pohorju na vzdržljivostni preizkušnji skušali presmučati kar največ krogov, kar bo tudi glavno merilo za dosego zmage. Ves čas bodo imeli ob prihodu v dolino na voljo okrepčilo in prostor za počitek, v kolikor ga bodo potrebovali.

Dobrodelna nota dogodka bo tudi 1 evro za 1 krog, kar pomeni, da bo izbrani donator zagotovil toliko evrov, kolikor krogov bodo v finalnem dogodku presmučali tekmovalci. Tako zbrana sredstva bodo namenjena eni izmed organizacij v Mariboru.

Tekmovalec mora za nastop na tekmi dopolniti 18 let. Prijave so že odprte tako za rekreativne kot profesionalne smučarje in deskarje. Prijaviš se lahko preko spletne strani downhilka.si, kjer so na voljo tudi dodatne informacije v zvezi s tekmovanjem.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button