Šport

Na mladinskih OI do dveh medalj kombinatorki Teja Pavec in Tia Malovrh

Slovenski nordijski kombinatorki Teja Pavec in Tia Malovrh sta na mladinskih olimpijskih igrah v južnokorejskem Gvangvonu osvojili srebrno in bronasto kolajno. Število slovenskih odličij se je s tem povečalo na pet.

Že po skakalnem delu preizkušnje je Teja Pavec zaostajala le za Finko Minjo Korhonen, 19 sekund, Tia Malovrh je bila četrta z zaostankom 1:01 minute, a le dve sekundi za tretjo Heto Hirvonen s Finske.

Na štirikilometrskem teku Korhonen, ki ima izkušnje tudi iz svetovnega pokala, ni dovolila presenečenja in na koncu zmagala s 47 sekundami prednosti pred Pavec. S tretjim časom teka se je na zmagovalni oder prebila tudi Tia Malovrh, ki je zaostala 1:11 minute za zmagovalko. Za 15 sekund je prehitela Hirvonen.

Na tekmi kombinatorcev je zmagal Avstrijec Andreas Gfrerer. Lovro Percl Seručnik je kot najboljši Slovenec zasedel 20. mesto, Aljaž Janhar pa je bil še štiri mesta za njim.

V slovenskem taboru imamo tako že pet odličij. Ela Sever je v biatlonu osvojila srebrno odličje, dve zlati medalji pa so pred tem osvojili že smučarski skakalci: mešana ekipa v smučarskih skokih, v kateri so nastopili Ajda Košnjek, Enej Faletič, Urban Šimnic in Taja Bodlaj ter Bodlajeva na posamični tekmu v začetku mladinskih olimpijskih iger.

STA
Slovenia Olympic Team Facebook

Sorodni članki

Back to top button