Šport

Ela Sever na mladinskih olimpijskih igrah poskrbela za tretje odličje

Četrti tekmovalni dan na mladinskih olimpijskih igrah v Gangwonu v Južni Koreji je prinesel tretje odličje slovenski reprezentanci. Za veliko presenečenje in prvo srebro po dveh zlatih medaljah je poskrbela biatlonka Ela Sever. Prehitela jo je le Italijanka Carlotta Gautero.

Ela Sever je za vodilno Italijanko zaostala 53,5 sekunde, potem ko je na prvem streljanju zgrešila dvakrat, na drugem pa enkrat. Nastopila je tudi Ajda Špitalar, ki si je pritekla 39. mesto med 95 tekmovalkami. Poleg biatlonk so tekmovali tudi biatlonci na 7,5 kilometrski sprinterski preizkušnji.

Najbolje je se odrezal Jaka Pilar na 27. mestu, Nejc Einhauer je bil 50., tretji slovenski biatlonec Gregor Rupnik je preizkušnjo končal na 79. mestu. Alpska smučarka Ana Merc je bila v veleslalomu 20., Ana Bokal in Lana Pušnik pa tekme nista zaključili.

Na četrtih zimskih OI mladih, ki bodo potekale do 2. februarja, je Ela Sever osvojila tretjo odličje. Slovenska ekipa je pred tem osvojila zlati medalji. Najboljša je bila drugi dan iger mešana ekipa v smučarskih skokih, v kateri so nastopili Ajda Košnjek, Enej Faletič, Urban Šimnic in Taja Bodlaj. Slednja je za uvod iger pred tem zlato osvojila že na posamični tekmi.

STA
Facebook Slovenia Olympic Team

Sorodni članki

Back to top button