Šport

EP za rokometašice: po zmagi nad Srbijo danes v glavni del s Hrvaticami

Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo danes v Ljubljani igrala prvo tekmo v glavnem delu evropskega prvenstva v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori. Na nasprotni strani ji bo stala Hrvaška, sosedski obračun se bo v dvorani Stožice pričel ob 18. uri.

Izbranke slovenskega selektorja Dragana Adžića po današnjem obračunu s Hrvaško nato v ponedeljek čaka obračun z Norvežankami, dva dni kasneje pa še z Madžarkami. Uvodni tekmi v osrednji slovenski dvorani se bosta pričeli ob 18. uri, zadnja z vzhodnimi sosedami pa ob 15.30.

Pred glavnim delom prvega evropskega prvenstva v treh državah je v najboljšem položaju Norveška, ki je prenesla štiri točke. Švedska, Danska, Slovenija in Hrvaška jih imajo po dve, Madžarska pa je brez njih. Najboljši dve izbrani vrsti iz ljubljanske skupine se bosta po drugem delu tekmovanja uvrstili v polfinale, tretjeuvrščeno pa čaka tekma za peto mesto.

Slovenija je v skupinskem delu v Celju premagala Dansko in Srbijo ter izgubila proti Švedski, medtem ko je Hrvaška premagala Madžarsko, remizirala s Švico in izgubila proti Norveški.

Na zadnjih štirih medsebojnih tekmah je bila Hrvaška boljša od Slovenije, ki je izgubila tudi oba generalna obračuna v Laškem pred začetkom prvega evropskega prvenstva v treh državah.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button