Šport

Mešana ekipa skakalcev z zlato medaljo na mladinskem SP

Ajda Košnjek, Rok Masle, Nika Prevc in Maksim Bartolj so na zadnji tekmi mladinskega svetovnega prvenstva v kanadskem Whistlerju prepričljivo osvojili naslov prvakov na mešani ekipni tekmi v smučarskih skokih. Zbrali so 920,2 točke, srebro je osvojila Japonska z 875,2 točke, bron pa Nemčija z 873,7.

Tekma se za Slovenijo sicer ni začela tako kot se je končala. Ajda Košnjek je skočila 88 metrov, kar je bila le osma ocena skupine. Rok Masle je imel s 94,5 m četrto oceno druge izmenjave, Nika Prevc pa je z 98,5 m ekipo že popeljala na vrh, ki ga je potrdil Bartolj je z 99 m. Po prvi seriji sta Sloveniji sledili Nemčija in Avstrija.

V finalu je Košnjek skočila precej dlje, 94,5 m, Masle je imel prvo oceno izmenjave s 101,5 m tako kot Prevc s 102,5 m, zanesljivo zmago pa je potrdil Bartolj s 96 m. Na koncu je ekipa zbrala 920 točk, 45 več kot druga Japonska. V boju za tretje mesto je Nemčija za Japonci zaostala le 1,5 točke. To je prvi naslov za Slovenijo na MSP na mešanih ekipnih tekmah v smučarskih skokih po Lake Placidu 2017, skupno pa tretji v zgodovini.

Za slovensko reprezentanco je zlata medalja že četrta uvrstitev med najboljše tri na tem MSP. Ajda Košnjek, Nika Vetrih, Taja Bodlaj in Nika Prevc so na ženski ekipni tekmi osvojile srebrno medaljo, Taj Ekart, Rok Masle, Gorazd Završnik in Maksim Bartolj so bili bronasti na moški ekipni tekmi, za posamično medaljo pa je poskrbela še Prevc s srebrom.

STA
Facebook SloSki Nordic Team

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button