Šport

Pia Babnik po izjemnem uspehu v Kaliforniji med top 50 golfistkami sveta

Najboljša slovenska golfistka Pia Babnik se je po tretjem mestu na prvem majorju sezone na Chevron Championshipu v Kaliforniji zavihtela med najboljših 50 igralk na svetovni lestvici. Po novem zaseda 43. mesto na Rolexovi lestvici. Na vrhu ostaja predstavnica Južne Koreje Jin-young Ko.

Osemnajstletna Ljubljančanka Pia Babnik je včeraj, 3. aprila ponoči dosegla največji uspeh slovenskega golfa na mednarodni sceni. Po sijajni predstavi na zadnjih 18 luknjah, ki jih je zmogla v šestih udarcih pod parom, se je zavihtela med najboljše tri.

Z 11 udarci pod parom je zaostala le za zmagovalko Američanko Jennifer Kupcho, ki je štiridnevni turnir končala z -14, ter njeno rojakinjo Jessico Korda (-12).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pia Babnik (@piababnik)

Babnikova je za nagrado prejela 334 972 dolarjev (približno 303 100 evrov) in 40 točk za svetovno lestvico Rolex, kar je več, kot jih je doslej osvojila na vseh turnirjih v dveletni profesionalni karieri. Te točke so jo popeljale do najvišje uvrstitve v karieri. Pred posodobitvijo je zasedala 109. mesto.

Glede na pogoje za sodelovanje na preostalih dveh majorjih v ZDA 43. mesto pomeni, da bo lahko Pia Babnik v tej sezoni nastopila na vseh petih največjih turnirjih. S tem uspehom je hkrati prevzela vodstvo na lestvici evropskih igralk za pokal Solheim 2023, tradicionalni dvoboj med Evropo in ZDA.

Za Babnikovo je bil to sicer šele tretji nastop na največjih turnirjih. Debitirala je lani v Franciji na prvenstvu Evian ter nato odigrala še odprto prvenstvo Velike Britanije. Na obeh turnirjih ni prišla skozi rez. Kot prva slovenska golfistka je nastopila tudi na olimpijskih igrah v Tokiu.

STA
Unsplash

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button