Šport

Na svetovnih srednješolskih igrah bo sodelovalo 12 športnikov iz Maribora

Konec tega tedna se v Normandiji na severu Francije začenjajo Svetovne srednješolske igre, na katerih se bo v različnih športnih disciplinah pomerilo okoli 3600 mladih iz 70 držav. Med njimi je tudi delegacija iz Slovenije, ki jo sestavlja 12 športnic in športnikov iz Maribora.

Svetovne srednješolske igre, znane tudi kot Gimnazijada, letos potekajo 19. leto zapored. Gre za športni dogodek, na katerem se mladi pomerijo v 20 športnih panogah, vključuje pa tudi izobraževalne in kulturne vsebine. Kot izpostavljajo organizatorji, gre za največji mednarodni večpanožni športni dogodek za šolarje, stare od 16 do 18 let.

Delegacijo Slovenije na letošnjem tekmovanju, ki bo potekalo od 14. do 22. maja v devetih mestih v Normandiji, sestavlja 12 športnic in športnikov. Gre za štiri tekmovalke v ženski košarki, štiri tekmovalce v moški košarki in štiri tekmovalke ženske športne gimnastike.

Vsi slovenski udeleženci so iz Maribora. Prihajajo s Prve, Druge in Tretje gimnazije ter Osnovne šole Franca Rozmana Staneta.

Pred odhodom v Francijo so se danes predstavili novinarjem na stadionu Ljudski vrt. Vodja delegacije Klemen Bedenik pravi, da se vsi veselijo tega dogodka, še posebej druženja z več tisoč mladimi športniki iz drugih držav. “Za nekatere je to prvi takšen velik dogodek,” je povedal za STA.

Po njegovih besedah je Gimnazijada tudi priložnost za promocijo Slovenije, Maribora in Olimpijskega festivala evropske mladine (Ofem), ki ga bo to mesto gostilo julija prihodnje leto. “Pisarna Ofem 2023 nas je založila s promocijskim materialom in zagotovo bomo dogodek, ki bo v Mariboru prihodnje leto, tudi dostojno predstavili,” je dejal.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button