Šport

Tenisačice se lahko danes uvrstijo v zgodovinski polfinale pokala Billie Jean King

Slovensko teniško reprezentanco danes ob 10. uri čaka dvoboj s Kazahstanom za uvrstitev v polfinale zaključnega turnirja najboljših dvanajstih ekip na svetu. Slovenija lahko celo izgubi obračun z 1:2 in zasede prvo mesto v skupini, a glede na to, da za Kazahstan verjetno ne bo nastopila četrta igralka sveta Elena Ribakina, Slovenke razmišljajo zgolj o zmagi.

Pred zadnjim dvobojem predtekmovanja Billie Jean King v skupini B je jasno, da Avstralija kljub zmagi proti Kazahstanu ne more več napredovati v polfinale, za Kazahstan šteje zgolj zmaga s 3:0, Slovenija pa mora za najboljši količnik v krogu treh ekip dobiti en dvoboj z 2:0 ter osvojiti še en niz v preostalih dveh partijah.

Jelena Ribakina, najvišjeuvrščena igralka na lestvici WTA na zaključnem turnirju v Sevilli, v četrtek ni nastopila proti Avstraliji zaradi poškodbe hrbta. Glede na to, da ta teden sploh še ni trenirala, že jasno, da danes ne bo zaigrala.

Slovenske igralke ne razmišljajo preveč o možnih scenarijih in ugankah. Pripravljajo se kot na vsak drugi dvoboj in razmišljajo zgolj o zmagi. Z njo bi suvereno napredovale med štiri najboljše države na svetu in s tem presegle dosedanji najboljši rezultat Slovenije v pokalu Billie Jean King, četrtfinale iz leta 2003.

“Misli morajo biti usmerjene zgolj na igrišče. Tako kot vedno bom dala vse od sebe in verjamem, da nam lahko uspe,” je dan pred dvobojem slovenskim novinarjem v Andaluziji dejala Kaja Juvan. Za njo bo na igrišče prišla Tamara Zidanšek, za konec pa sledi še igra parov Veronike Erjavec in Ele Nale Milić.

Za Kazahstan bo prva zaigrala Anna Danilina, z Zidanškovo se bo pomerila Yulia Putintseva, v igri parov pa bosta Slovenkama nasproti stali Zhibek Kulambayeva in Danilina. Prenos tekme je predviden za 10.00 na nacionalni televiziji.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button