Priložnosti

Planinska zveza Slovenije te vabi na seminar Mladinski voditelji

Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije ponovno organizira seminar Mladinski voditelji, ki je namenjen mladim, ki radi hodijo v gore in jih zanima delo z mlajšimi člani mladinskih odsekov planinskih društev.

Udeleženci seminarja Mladinski voditelji v enem tednu spoznajo vrstnike s katerimi delijo podobne interese, predano pa jim je tudi znanje s področja planinske dejavnosti, za kar poskrbijo izkušeni planinski vodniki in inštruktorji. Po koncu seminarja udeleženci postanejo pripravniki, ki nato v matičnem mladinskem odseku v roku enega leta izvedejo projekt s področja dela z mladimi in napišejo seminarsko nalogo.

Mladinski voditelji z opravljenimi obveznostmi (seminarska naloga, pozitivno opravljena izpitna tura ter pozitvno ocenjenimi testi) lahko na planinskem izletu po lahkih označenih in neoznačenih poteh opravljajo vlogo pomočnika. Prav tako se lahko udeležijo usposabljanja za vodnike PZS brez opravljanja sprejemnega izpita in preizkusne ture v treh letih od pridobitve naziva. Vse posameznike s pridobljenim nazivom se vpiše tudi v neformalni indeks Nefiks sistem.

Semianr bo potekal od 7. do 15. julija 2023Planinskem učnem središču Bavšica. Namenjen je mladim nad 15 let oz. z zaključeno osnovno šolo.

Za več informacij o seminarju Mladinski voditelji lahko obiščete spletno stran Mladinske komisije PZS.

Mlad.si
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button