FotoŠport

V Mariboru ponovno tekli ponoči

V Mariboru je potekal tretji tradicionalni nočni tek. Kljub slabemu vremenu dobre volje med tistimi, ki so se sobotni večer odločili preživeti aktivno, ni manjkalo.

Tekači so se pred začetkom dogodka zbrali na Grajskem trgu, na katerem sta bila start in cilj teka. Organizatorji so pred začetkom udeležencem najprej predstavili traso in potek tekmovanja. Temu je sledilo obvezno ogrevanje z namenom, da bi preprečili morebitne poškodbe.

Čeprav je sprva kazalo, da bo dogodek minil brez obilnih padavin, temu ni bilo tako. Dež je organizatorje prisilil, da so start prvega teka zamaknili. Vendar tudi vreme ni moglo pokvariti dobrega vzdušja za katerega je poskrbel moderator dogodka, ki je po koncu padavin napovedal začetek teka na 5 kilometrov.

Množica tekačev je meter za metrom premagovala pot, ki jih je vodila proti Mestnemu parku, Vrbanski cesti, stopnicam pod Kalvarijo in Trem ribnikom. Prvi tekač je bil v cilju že po slabih dvajsetih minutah. Drugo in tretje uvrščeni pa sta mu kmalu sledila, saj stana cilj pritekla le nekaj sekund za njim. Po 23 minutah in 5 sekundah je na cilj prispela tudi prva tekačica.

nočni tek, Maribor, teka, Maribor sport fest, Maribor
Vsak tekač je prijel spominsko medaljo.

Po koncu prvega teka pa je že sledilo ogrevanje za desetkilometrsko preizkušnjo. Pot jih je vodila čez Trg Leona Štuklja proti Lentu in ob Dravi do Koblarjevega zaliva. Od tam pa se je pot nadaljevala proti Mariborskem otoku in Kamnici. Tako kot pri prvem teku so tudi tukaj tekači tekli mimo stopnic pod Kalvarijo in mimo prvega ribnika v Mestnem parku. Zmagovalec teka na 10 km je imel rezultat 34 minut in 5,6 sekunde. Na cilju pa so tudi nestrpno pričakovali prvo tekačico, ki je progo pretekla v 41 minutah in 10,1 sekundi. Vsak tekač je v cilju prijel spominsko medaljo, za okrepčilo pa jabolčni zavitek.

Tretji Nočni tek po Mariboru je bila idealna priložnost za aktivno sobotno druženje. Če si dogodek zamudil, se ga zagotovo moraš udeležiti naslednje leto.

 

Anja ZAKOŠEK
Anja ZAKOŠEK, Nejc VEHOVEC

Sorodni članki

Back to top button