Kulsko

Futuristično kolo z ABS sistemom in potovalnim računalnikom

Bosch je predstavil svojo vizijo prihodnosti električnih koles.

“eBike Design Vision” predstavlja koncepte napredne tehnologije, ki bodo sčasoma dostopne tudi navadnim smrtnikom. Zaenkrat gre le še za vizijo, tako da ga testirati najverjetneje še ne boste mogli tako hitro, vseeno pa vsebuje nekaj komponent in produktov, ki jih bo podjetje predstavilo na svojih modelih že v naslednjih mesecih.

Bosch opisuje kolo kot “mestni športni križar”. Kolo predstavlja večnamensko vizijo – med tednom mirno in lahkotno vsakodnevno vožnjo na predavanja ali v službo, med vikendom pa hiter in adrenalinski izlet na Pohorje.

Futuristično kolo,
Popolnoma integriran računalnik Nyon.

“eBike Design Vision” je tudi pameten, saj vključuje vgrajeni računalnik za naprednejšo izkušnjo vožnje. Druga velika vizija prihodnosti je vključitev ABS sistema, ki stabilizira kolo ob močnejšem zaviranju.

Predstavitev koncepta sovpada z 10. obletnico od predstavitve prvega pogonskega sistema za e-kolesa. Tokrat je pogonski sistem skrbno skrit in integriran v okvir kolesa.

Bosch izpostavlja, da bodo oblikovalne značilnosti iz eBike Design Vision zaznamovale prihodnje generacije e-koles. V prihodnje bodo e-kolesa postala sprejeta kot priročna in zelena prevozna sredstva.

 

 DOSTOP.si, (vir)
Bosch

Sorodni članki

Back to top button