Kulsko

Marihuana je s pomočjo drona v Izraelu padala kar z neba

Ponavadi z neba padajo dežne kaplje, toča, sneg ali podobni vremenski pojavi. No, ne v Izraelu. Pred kratkim so tam deževali kar paketki, v katerih je bila marihuana. Se sliši kot zgodba iz tvojih največjih sanj?

Poznaš angleški pregovor It’s raining cats and dogs? Če se je to kdaj res zgodilo, Anglija ni edina država, kjer z neba padajo nekoliko nenavadne reči. Po poročanju Reutersa je namreč v četrtek, 3. septembra, nebo nad glavnim trgom v Tel Avivu v Izraelu preletel dron, natovorjen z majhnimi paketki. Ti paketki niso vsebovali nič drugega kot pravo marihuano.

Dron je med preletom na tla izpustil več sto brezplačnih darilc za ljubitelje kanabisa. V spodnjem videu si lahko ogledaš, kako je marihuana razveselila presenečene pešce.

 

Leteča marihuana kot odziv na proteste za njeno legalizacijo

V Izraelu je marihuana dovoljena le v medicinske namene, rekreacijska uporaba pa je nelegalna, a močno dekriminalizirana. Aktivisti se zato borijo, da bi legalizirali uporabo kanabisa tudi v zasebne namene. Vlada je namreč maja uradno dovolila tudi izvoz medicinske marihuane, s katerim si obeta milijonske zaslužke.

Skupina Green Drone je zato pred incidentom na spletu objavila sporočilo: “Prišel je čas. Je to ptica? Ali letalo? Ne, je Green Drone, ki vam z neba pošilja zastonj marihuano.” Kasneje pa je tudi sporočila, da to ni zadnja pošiljka brezplačnih darilc. Projekt, ki so ga poimenovali “kanabis dež”, bo vsak teden na različnih koncih države razdelil 1 kilogram marihuane, zapakirane v 2 grama težke paketke.

Pešci, ki so se po naključju znašli pod tušem kanabisa, so, še preden se je na prizorišču prikazala izraelska policija, z veseljem pobrali brezplačna darilca. Policija je nato sporočila, da so uspeli pridobiti več deset paketkov, za katere sumijo, da so napolnjeni z nevarno drogo. Kasneje naj bi tudi aretirali moška, ki sta upravljala dron napolnjen s paketki marihuane.

DOSTOP.si / UJ
Twitter, Unsplash

Sorodni članki

Back to top button